Нелоялна конкуренция се вихри на пазара за имоти в големите градове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 13.11.2004
1819
Руски, британски и израелски компании изграждат селища от затворен тип в страната. Интерес има и от ирландски бизнесмени. Това съобщи днес председателят на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) Орлин Владиков на конференция край Варна, предаде БНР. Пропускателният режим в тези селища е специален, но те не могат да ограничават достъп до имоти - държавна или общинска собственост, обясни Владиков. По думите му интересът на чужденците е насочен основно към Черноморието, към ски-курортите и към етнографските селища. Израелски инвеститори изграждат подобно селище на Витоша.
НСНИ започва да прави информационен масив, в който ще вкара данните за нелоялните брокери на пазара, допълни Владиков. Връзка с него обаче няма да имат всички клиенти, а само управителите на лицензираните фирми за недвижими имоти. Най-голяма е нелоялната конкуренция във Варна, в Пловдив и в София, отчете Владиков. По думите му вече има заведени съдебни дела срещу фалшиви брокери. НСНИ като браншова организация все още не е сезирала прокуратурата за конкретни случаи. Един от сериозните проблеми на пазара са сделките с фалшиви лични документи, обясниха брокерите. Според председателя на Варненската асоциация за недвижими имоти Добромир Ганев предстои съвместно с Вътрешното министерство да бъдат организирани семинари за обучение на лицензираните брокери как да разпознават фалшивите лични карти. В близко бъдеще лицензираните фирми ще снабдят служителите си със специални служебни карти, с които да се легитимират пред клиентите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила
Димитър Главчев: Няма заплаха за България заради ситуацията в Бли...
Съдът освободи прокурорския син от Перник
Аферата с диригента: Установиха още далавери!
Важни промени и информация от МОН за матурите за 4, 7 и 10 клас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).