ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Невиждана хайка за коли с български номера в Гърция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:44 / 13.12.2011Коментари (6)4649
© Plovdiv24.bg
Гърция превърна българите в пешеходци. Комшиите започнаха невиждана хайка за коли с BG номера, алармираха наши емигранти. Масово се конфискуват возилата с чужди номера и се дават няколко дни срок за спешна пререгистрация.

По законите на съседите постоянно пребиваващите чужденци могат да карат автомобили с родна регистрация само до три месеца. След това трябва задължително да сменят номерата. До този момент никой не е закачал българите и румънците. Натискът върху тях започнал от лятото, вероятно от необходимостта от спешни приходи в бюджета на изправената пред фалит държава. От два месеца обаче ударни отряди обикалят всеки ден улиците, за да събират колите в нарушение.

Решиха с нас да си пълнят продънената хазна, възроптаха сънародниците ни. За да се спасят от акцията, нашенци панически връщат автомобилите в България и им лепят табели "Продава се". Емигрантите ни са изправени пред невъзможни харчове в ада на кризата в Гърция, за да си купят нови возила на място. От години българите карат регистрирани в родината ни коли, защото им излизат десетки пъти по-евтино. В Гърция цените на автопазара за стари брички са много по-високи. Всяка година пък се плащат баснословни данъци. За кола от 2500 кубика налогът е 1000 евро. Въпреки това нова покупка е спасителна в този момент, защото поне не се плаща мито. За стар мерцедес съседите ни искат 7000 евро.

Георги Сотиров е от стотиците нашенци, които поне за известно време ще пътуват с градския транспорт или ще ходят пеша. Отпреди седмица перничанинът, който бачка в строителна бригада в едно от курортните гръцки градчета, е без кола. За да спаси возилото от конфискация, той извикал приятел от България да върне мерцедеса му. Сега колата е на паркинг с табела за продан. Моделът не е от новите и е безумно да му се плащат хиляди евро мито. Сега Георги и съпругата му сърфират из обявите в Гърция, търсейки малка и по-евтина кола. Цените там обаче са почти два пъти по-високи от тези у нас.

За два месеца се напълнихме с нови коли за продан, разказа собственик на автокъща в Перник. Колеги му споделили, че също са получили поръчки за спешни продажби на докарани от Гърция автомобили на емигранти. Свалят цените, за да се освободят по-бързо от возилата, но пак няма клиенти, оплакват се от борсите. "Ауди", върнато по спешност от Гърция, бе пуснато само преди ден за смешната цена от 1500 лева.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това е така и в Германия. Нормално е там кадето се живее да се пла6та данък на колата. В БГ трябва да се направи така, а не да карат коли с английски и немски регистрации.
+2
 
 
"По законите на съседите постоянно пребиваващите чужденци могат да карат автомобили с родна регистрация само до три месеца." И, естествено, бай Ганьо пак пропищял, че го карат да се подчинява на законите в държавата, където живее и където си изкарва хляба. Пълни нещастници са всички андрешковци, които се опитват да минат между какпките и сега "роптаят". Въпросният Георги Сотиров - съвсем, защото даже не е останал анонимен, ами с необяснима за мен наглост е застанал с името си да роптае срещу решението на гърците да изискат от него да спазва гръцкото законодателство. Палячовци.
Aнонимен
на 13.12.2011 г.
-1
 
 
Не ели по-смешно ,че българина преживява с 150 евро.За това са тези емигранти . Защото са избягали от "хубавото" . Гарантирано от Герб.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Забрана на "ЛГБТ пропагандата" в училищата
ДЮШ на ПФК Локомотив (Пд)
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: