Николай Денков: Рискът беше голям

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
22:08 / 19.07.2024
2688
Рискът да не мине предложението ни за съставяне на кабинет беше голям. Тези 5 закона и две решения са много важни. Отлагани са с много години, те са сърцевината на този меморандум, който не успяхме да подпишем с ГЕРБ при предишното правителство, а и са важни за плащането по Плана за възстановяване. Става въпрос за големи суми пари, които ще изпуснем, каза в предаването "Панорама" по БНТ бившият премиер и настоящ председател на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков.

"По време на кампанията ГЕРБ каза, че иска да бие с 10% вторите след тях, ДПС каза, че искат да са втора политическа сила и двете неща се случиха и тук попадаме в ситуация - внимавайте какво си пожелавате. Борисов каза, че не е готов да управлява с ДПС, а Пеевски си счупи партията на две. Поуката е, че трябва много да внимаваме какво си пожелаваме", така обясни той защо вторият мандат е стигнал до ПП-ДБ.

"Ние тръгнахме от различни мнения, проведохме хубави разговори и намерихме общо решение - ценности, приоритети, задачи. Това, което ни различава с ДБ е как да постигнем целите важни за нас. И оттам вместо да се опитваме да бъдем еднакви, се разбрахме друго - запазваме си мненията и можем да ги изразяваме свободно, а като стане въпрос за задачи заедно решаваме как ще ги изпълняваме", коментира още експремиерът за отношенията на ПП с ДБ. 

При евентуални избори ще се борят отново за първото място. 

По отношение на пожарите, които бедстват из страната, Денков коментира следното: "Изразявам съчувствие към болката на тези хора, защото видяхме много човешки трагедии тези дни. За съжаление винаги като се стигне дотук се вижда лошата координация и липса на превенция, така че като дойде кризата да сме готови".

Виж коментарите (1)

Още по темата (456):
12.09.2024 Парламентът с важно решение за денонощните аптеки и автоматите за лекарства
12.09.2024 В комисия: Отлагат новия механизъм за такса смет
11.09.2024 Парламентът отказа да увеличи драстично еднократната помощ за второто и третото дете
08.09.2024 Депутатите трупат неизвинени отсъствия
05.09.2024 Парламентът отново остана без кворум при разглеждане на спорен законопроект
05.09.2024 Парламентът отказа да избере Бойко Рашков за председател на Комисията за службите
Още новини от Национални новини:
България се моли за тази жена! Къде е?
На АМ "Тракия" има 11-километрова тапа
И Плевнелиев се изказа за трагедията в Граф Игнатиево
Тревожни данни, касаещи младите българи
Ген. Атанас Атанасов с интересно изказване
Вълка: Нямам намерение да участвам в никакви политически партии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).