ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нов метод за издирване на длъжници предприе НАП
Автор: Диана Бикова 15:15 / 14.09.2024Коментари (7)99101
©
Нов метод за издирване на данъчни длъжници предприе НАП. Данъчните търсят продавачи, използващи платформата Marketplace на Фейсбук, чрез... купувачите, предава Plovdiv24.bg.

Мнозина вече са получили писма от НАП с искане да предоставят документи и писмени обяснения за извършена покупка по интернет. В един от случаите става дума за получаване на колет чрез куриерска фирма преди две години на стойност 14 лева. 

Данъчните искат да разберат откъде е получена информация за предлагането на стоката - име на фирмата/лицето продавач, телефон, имейл, уебсайт и пр. Интересуват се как е направена поръчката на стоката, по какъв начин и с кого е осъществен контакт за закупуване на стоката. Особено държат да се посочи точния адрес на сайта, ако стоката е поръчана от интернет сайт. Питат дали е издаден документ за извършена продажба и дали има гаранционна карта за стоката, ако притежава такава. Изискват се заверени копия на придружаващи стоката документи. Най-странното е, че лицата, получили въпросното писмо с подробни въпроси, ще бъдат глобени, ако не дадат отговор.

Юристи смятат, че държавен орган няма право да изисква нещо, което го няма като задължение по закон. Данъчните имат право да проверяват продавача, но не и да тормозят купувача с неправомерно искане за информация и заплаха за глоба, ако не отговори. Все пак съветват да се даде отговор на НАП, че законът не задължава купувача да пази касовите бележки от покупките или да помни какво от къде и от кого е купил.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
НАП и съответните държавни органи първо да видят кой осигурява на минималната работа заплата и да се захванат с него. Съмнявам се някой да иска ниска пенсия. По-скоро работодателят не иска да плаща осигуровки. Е, те са първите. Когато оправите тях, захванете се с нелегалните продавачи, които не плащат нищо във вид на данък. Както винаги нелепи и смешни държавни органи. Абсолютно импотентни и безсилни.
0
 
 
В Швеция ЦРУ има подземна инсталация за информация за защита на националните интереси на Американска империя.Две влизания по темата и трудно ще ви издадат виза.В България службите също са запознати с това.Но не действат спрямо закона и нормите.Прах в очите на народа
0
 
 
Поредната измама. Дано няма балами вързали се и дали данни.
+4
 
 
Т'ва ми се струва някакъв скам. НАП прииквали купувачи от Маркетплейс и ги разпитвали за направени покупки. Айде бе!
+4
 
 
Не е само НАП. За повечето институции сме виновни до доказване на противното. А някой от тях откровено тормозят гражданите. Няма явно кой да им обясни откъде им идват заплатите и на кого служат. Ама тя рибата се вмирисва откъм главата. Каквито са ни политиците, такива са и институциите. Но хайде да кажа, че има и мислещи и работещи държавни служители. Но са малцинство за жалост.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Опасност от западнонилска треска в Европа
Женски футбол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: