ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нова услуга на Yettel
Автор: ИА Фокус 10:02 / 28.08.2024Коментари (0)35428
©
Yettel и CETIN започват предлагането на нова услуга, предназначена за бизнеса – софтуерно дефинирана широкообхватна мрежа (Software-Defined Wide Area Network - SD-WAN). Решението е на водещата в областта компания Fortinet.

"С бързия темп на дигитална трансформация бизнесите все повече се нуждаят от гъвкави, надеждни и ефективни мрежови решения. SD-WAN предоставя именно това, като предлага на компаниите възможността да оптимизират своите мрежови ресурси, да увеличат производителността и да намалят оперативните разходи“, коментира Николай Николов, директор "Бизнес продажби и маркетинг“ в Yettel България.

SD-WAN е виртуална WAN архитектура, която позволява на бизнесите да използват всякаква комбинация от свързаност - включително MPLS (Multiprotocol Label Switching), LTE/4G, 5G и широколентови интернет услуги - за сигурно свързване на потребителите с приложенията.

"SD-WAN решението дава възможност за лесно управление и мащабируемост на всяка мрежова инфраструктура като осигурява стабилност и по-висока ефективност на мрежовите операции. SD-WAN решението на Fortinet е една от най-ефикасните опции за мрежова услуга с високи стандарти за офиси в страната и чужбина“, посочва Вероника Гергинова, старши експерт "Бизнес развитие“ в CETIN България. "Чрез SD-WAN решението, бизнесите могат да се фокусират върху своето развитие и иновации, докато ние се грижим за надеждността на тяхната мрежа.“

SD-WAN свързва различните офиси или обекти на компанията в единна интегрирана инфраструктура с изградени гъвкави логически връзки и правила за комуникация между обектите. Тя позволява маршрутизиране на трафика по видове приложения и може да работи с повече от една активна фиксирана или мобилна свързаност на една и съща локация.

CETIN и Yettel предлагат SD-WAN и през 5G мрежата им, отличена като най-добрата в България със седем поредни сертификата Best in Test, издадени от независимата организация umlaut. Услугата може да се комбинира с всяка свързаност и технология за предаване на данни – оптична, LTE/4G и др., което предоставя допълнителна гъвкавост. SD-WAN позволява централизирано управление и може да се конфигурира от едно място, но да се зададат различни политики към различните обекти или всички да се управляват едновременно. Поддръжката на SD-WAN се извършва от Центъра за наблюдение на мрежата на CETIN, което осигурява 24/7 наблюдение и поддръжка от сертифицираните специалисти на компанията.

Решението SD-WAN е базирано върху NGFW устройства на Fortinet, което разпознава над 5 000 приложения. То поставя сигурността на първо място, използвайки ефективно всички налични WAN връзки, а данните са защитени с IPSec криптирани тунели между всички точки за достъп. Клиентът сам избира приоритета и свързаността, по която да мине всяка апликация, а услугата следи качеството на всички налични връзки в реално време и избира най-стабилната и качествената за трафика на приложенията.

SD-WAN предлага едновременно мащабируемост и гъвкавост. Решението позволява изключително лесно и бързо добавяне на нови локации към мрежата и внедряване на допълнителни приложения, включително облачни като Azure и Google Cloud, без това да се отразява негативно на производителността.

Бизнес клиентите на Yettel България, които се интересуват от услугата SD-WAN, могат да се свържат с техния акаунт мениджър или да посетят Yettel.bg за повече информация. Екипът на Yettel е готов да предостави подробности за услугата, да консултира клиентите и да помогне за внедряването на решението в техните организации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: