ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нови възможности за българските производители на органични храни
©
Изложението Nordic Organic Food Fair & Natural Beauty & Health Show в Стокхолм, Швеция се превърна в модел за успешно сътрудничество между държавата и бизнеса в представянето на страната ни на търговски форуми в чужбина. Шест компании имаха възможността да покажат български органични храни на най-голямото изложение за биопродукти в Скандинавия.

На националния щанд на България в Изложбения център Kistamässan бяха изложени продукти на БУЛГАРКОНСЕРВ РУПИТЕ ООД, БЪЛГЕРИЪН УАЙЛД МЪШРОУМД ООД, ДЕРОНИ ООД, ФРУКТО СЛИВЕН АД, ХАРВЕСТА ЕООД И ЧЕРИ БЕРИ ЕООД. Българското участие бе организирано от Асоциация “Традиционни български консерви", с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ "Земеделие“.

Традиционните зеленчукови консерви: лютеници, айвари, сосове със 100% естествени съставки, без добавена захар и консерванти; плодови нектари, сокове и компоти от праскови, сливи, кайсии, ягоди и вишни; медовина, биовино от арония, вино от черен бъз и плодови вина от малини и череши са част от продуктите, които имат възможност да навлязат на скандинавския пазар. Северният регион е 10-та по големина икономика в света и 5-та в Европа. С по-високия си БВП на глава от населението от която и да е друга страна от ЕС, това е привлекателен пазар за компании от целия свят.

Скандинавският регион е жаден за натурални и органични продукти във всяка област на потреблението: 72% шведските потребители казват, че устойчивостта влияе върху решенията им за покупка, 62 на сто от купувачите на хранителни стоки в скандинавските страни харчат повече за устойчиви опции, а 33% от северните потребители казват, че интересът им към устойчивостта се увеличава всяка година.

"Не е лесно стъпването на толкова фокусиран върху устойчивостта пазар, като този на север, но това е и голяма възможност за България - за първокласните ни продукти и чистата околна среда. Усилията, които полага асоциацията ни, подкрепата на Министерство на земеделието и ДФ "Земеделие", както и помощта, която получихме от ръководителя на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Стокхолм - Валентин Стоев, са важни първи стъпки, за да представим нашите продукти и вкусове на по-широка аудитория", сподели Антоанета Божинова - организационен секретар на Асоциация "Традиционни български консерви".

Специално обособена зона на изложението, наречена "Good Food Fair", представи голямо разнообразие от продукти с етичен произход. Фирмите по този начин получават допълнителна добавена стойност за продукцията си и отговарят на все по-засилващите се изисквания на потребителите. Освен да насърчи положителната промяна, беше поставено начало и на вълна от нови марки, продукти и авангардни иновации към събитието“, каза Антоанета Божинова. По думите й включването на български производители в тези тенденции показва общата ни амбиция да направим търговията на дребно по-етична и устойчива, и носи голям потенциал за компаниите при утвърждаване на доверието от страна на потребителите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Почина Кирил Маричков
Хороскоп за деня
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (1953) 58%
Не (1099) 33%
Не мога да преценя (301) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: