Новият британски посланик у нас говори български език, обича баница, салати и лютеница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:05
682
Посланик Копси е професор по политика, а преди това е водещ на образователни предавания в телевизия в Полша. От 2015 г. е член на екипа на Дейвид Камерън.

"В България съм от един месец и за мен е чест и удоволствие да бъда новият посланик във вашата прекрасна страна. Преди това имах обучения по български език през девет месеца в Англия с отлични български учителки в езиков център в нашето министерство“, каза Натаниъл Копси пред bTV.

През февруари той е бил в Пловдив при българско семейство.

"Българите са много гостоприемни. Храната е отлична и много ми харесва, особено баница, салати и лютеница“, каза още Копси.

На въпрос как гледа на политическата нестабилност у нас той заяви: "Българската вътрешна политика е въпрос само за българите. Надяваме се да има стабилно правителство след изборите този месец“.

Ден след нахлуването на Русия в Украйна новият британски посланик става част от дипломатическия екип за кризисен отговор на британското правителство.

"Най-важното е да кажа, че ние сме много благодарни за подкрепата на България за Украйна в борбата си срещу руската агресия. Битката за Украйна е битката за нашите ценности, за демокрацията и за свободата. Ще продължим да подкрепяме Украйна до края с България и нашите други съюзници в НАТО“, заяви британският посланик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Прокуратурата погна бившия кмет на Кърджали за престъпление по сл...
Район в Пловдив се подготвя за спешни и аварийни ремонти
Прокуратурата: Законът е спазен при разследването срещу Джейхан И...
Каракачанов: България е поставена пред опасност
Почина музикант от "Ахат"
За пореден ден: Огромни опашки и напрежение на Летище София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).