ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Обещано: Увеличават минималната работна заплата и пенсиите
© Plovdiv24.bg
Средства за увеличение на минималната работна заплата и на пенсиите от догодина ще има. Това обеща в ефира на bTV социалният министър Ивайло Иванов.

В същото време осигуровките за пенсия трябва да са над два пъти по-високи, за да покриват разходите за пенсии, посочва доклад на НОИ.

"За" по-високи осигуровки се обявиха от синдикат "Подкрепа".

"И първата стъпка трябва да бъде изпълнението на закона, който да приведе максималната осигурителна вноска във функция на средно осигурителния доход и тя да стане 11 хиляди лева, както формулата повелява“, коментира Димитър Манолов.

Работодателите са против

Работодателите обаче са против. Причината - в момента дефицитът в НОИ се запълва със средства от централния бюджет.

"Ако ние увеличим осигуровките, ще намалее трансферът от бюджета. Добре - питаме ние, какво ще стане с тия пари, които ще бъдат икономисани.

Никой няма да намали косвените или преките данъци, просто в ръцете на държавата ще се окажат едни повече пари, с които да разполага“, посочва доц. Теодор Дечев, директор "Индустриални политики“ в АИКБ.

"Единственият начин да се овладее въпросният дефицит е или да се създадат повече работни места, или може да се замразят пенсиите и да не се увеличават с тези 9-10-11 процента“, казва икономистът Михаил Кръстев.

Изчисленията показват, че в момента 100 работещи издържат 68 пенсионери.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
преди 1 ч. и 28 мин.
0
 
 
Пенсионери с 15г.трудов стаж и тези с40 _45г стаж,с 70 -80лв разлика.Това нормално ли е.Защо тогава работещите да се осигуряват
Aнонимен
преди 2 ч. и 16 мин.
0
 
 
Някой ще се осмели ли да каже къде отиват парите от осигуровките на десетките хиляди работещи на договор пенсионери?!Престанете с мантрата,че само работещите издържат пенсионерите!Вземете осигуровките от стотиците хиляди чантаджии и държавни служители които ни се осигуряват сами а ги осигурява държавата и пари ще има!
Aнонимен
преди 2 ч. и 21 мин.
0
 
 
За да има пари за пенсии е наложително всички които висят на хазната да си поемат сами осигуровките!От къде на къде ние трябва да им ги плащаме?! Какво един държавен служител допринася за държавата?НИЩО!!!И всички трябва да работим за него!А само си помислете колко стотин хиляди са!!! От къде на къде един подземен работник ще праща осигуровките на една писарешка,ме и пенсията му после и то пенсия!!!
Aнонимен
преди 2 ч. и 35 мин.
0
 
 
Само революция и национализация ще донесе справедливост.Боклуци,които нищо не са допринесли за държавата и обществото станаха олигарси,а трудовите хора мизерстват.Да ви пикая на демокрацията.
Aнонимен
преди 3 ч. и 6 мин.
0
 
 
Сега кой ще сади домати на село.
Aнонимен
преди 3 ч. и 8 мин.
0
 
 
Според мен пенсиите трябва да са не повече от 250 лв.защо ги вдигнаха.тъкмо хората бяха свикнали с мизерията.а сега,вижте ги всичките пенсионери,тръгнали на околосветско.
Aнонимен
преди 3 ч. и 11 мин.
0
 
 
Работещите хора изчезват утре кой ще плаща на пенсионерите като няма осигуровки кой да внесе а вие вече употребихте парите на сегашните пенсионери Какво следва тогава това ли ви е стратегията
Aнонимен
преди 3 ч. и 16 мин.
0
 
 
До кога ще се вземат пари от едните и ще се дават на други всеки е работил за да живея достойно на старини и си я плащал за това кой ще плаща на тия работещи в момента те ще бъдат утрешния ден на положението на сегашните пенсионери може би и по-зле
Aнонимен
преди 3 ч. и 21 мин.
0
 
 
Какво значи 100 работещи издържат 68 пенсионера нима тези пенсионери не са си плащали осигуровките за да получат пенсия къде са тези пари
0
 
 
Бизнесмените все реват, ама колите им коли, почивки - все по острови и къде ли не. Децата им в частни училища. Ревнат и хоп - държавата им намали ДДС-то, хоп - дотиране за потребена ел.енергия - че цените били високи... и какво ли още не! А за народа - увеличение на цените на каквото и да се сетите, компенсации - няма! Държавата си гледа сеира - строи се в големите градове до откат, перат се пари по този начин - държавниците мълчат като комунист на разпит! Отвратителна история Българска!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: