Облачно и мрачно време ни очаква днес

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
08:12 / 19.09.2024
437
Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове в Югозападна България, а по-късно през деня и вечерта и на отделни места в североизточните райони и Черноморието. През деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

Над планините ще преобладава облачно време, а високите била и върхове ще бъдат обхванати от облаци. Валежи от дъжд ще има главно в масивите от югозападната част на страната и западните дялове на Стара планина, като на повече места ще бъдат те в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза за зимата
ЦИК опроверга твърдения за изборите
Удрят ни дъждове и гръмотевици
Експерт: Ако се докаже българска следа в атаката по "Хизбула", мо...
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).