Областна администрация кани пловдивчани на безплатен камерен концерт в сряда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 09.10.2023
1383
С традиционния за месец октомври концерт "Viva la musica", Сдружение "Изкуство във времето“,  открива четвъртия си творческия сезон в камерното пространство на Областна администрация – Пловдив. Тазгодишното издание артистите и гостите на сдружението посвещават на 100-годишнината от рождението на маестро Добрин Петков.

Концертът ще се състои на 11.10.2023 г. (сряда) от 18:00 часа в сградата на Областна администрация – Пловдив, а входът е свободен.

Музикалното събитие се организира съвместно от Областна администрация-Пловдив и Сдружение "Изкуство във времето“ с председател д-р Злателина Коларова. В  него  участие ще вземат ученици от НУМТИ "Д. Петков“ – Ивелина Рашкова (сопрано) и Виктор Костов (цигулка). Сдружението представят: Цвета Панчева (сопрано), Евгения Ночева (цигулка ), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов (виолончело), Злателина Коларова (пиано). Гост-изпълнители са: Ивелина Рашкова (сопрано), Виктор Костов (цигулка). В програмата ще чуете творби от Бетовен, Чайковски, Григ, Виенявски, Пучини, Шостакович и др.

Сдружение "Изкуство във времето“ е създадено през 2020 г. с цел разширяване на аудиторията на класическата камерна музика, обогатяване на градската интонационна среда с нетрадиционни форми на общуване с нея, децентрализация на културните процеси, утвърждаване на нови, алтернативни пространства за изкуство, образование  и естетическо възпитание на публиката.

Сдружението обединява музиканти от различни културни институции в Пловдив и съмишленици. За тригодишната си история то е изнесло множество концерти и други съвременни музикални практики. В тях са включени познати автори и шедьоври, но и по-малко известни, но стойностни творци и произведения, изпълнени от професионални музиканти  и  от млади таланти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).