Обмислят коледни добавки за пенсионерите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
14:56 / 09.07.2012
3930
"Вчера говорих с министъра на финансите Симеон Дянков. Ние сме положително настроени да има някаква добавка към пенсиите в края на тази година, но трябва да изчакаме да видим как върви изпълнението на бюджета", заяви социалният министър Тотю Младенов.

"Ние сме положително настроени да има добавка в края на годината за пенсионерите, но по какъв начин и с колко ще стане ясно, когато се види изпълнението на бюджета на ДОО и Закона за държавния бюджет. Ако се запази картината за повече приходи в бюджетите до края на тази година, ще има възможност за тези добавки", обясни Младенов.

"Разбрахме се с финансовия министър да изчакаме края на годината, за да видим как върви бюджетът", добави той. Социалният министър припомни, че енергийните помощи, които ще бъдат раздадени тази година на близо 300 000 домакинства ще са с 13, 5 % по-големи от изплатените през миналата година. Увеличението ще струва на бюджета допълнителни 11 милиона лева.

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).