ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Обмяната на опит между екипите за изграждане на Националната в София и общинската детска болница в Бургас е ценен ресурс за двете институции
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 17.06.2024Коментари (0)2159
©
Обмяната на опит между екипите за изграждане на Националната в София и общинската детска болница в Бургас е ценен ресурс за двете институции. Сътрудничеството в процеса на реализация на двата проекта ще ни помогне заедно да стигнем до крайната цел – по-добро здравеопазване за децата на България. Това заяви по време на срещата си за обмяна на опит д-р Влатко Глигоров, изпълнителен директор на "Здравна инвестиционна компания за детска болница “ с кмета на община Бургас Димитър Николов. Д-р Глигоров беше заедно със зам.-министъра на здравеопазването г-жа Добромира Карева, с която направиха обход и на строителната площадка на бъдещата педиатрична болница "Света Анастасия“ в морския град.

Напредъкът на дейностите по изграждане на общинското детско лечебно заведение е значителен и екипът в МЗ, който ръководи процесите по подготовка на Националната детска болница ще почерпи идеи за организацията и изпълнението на всички етапи, които вече са изпълнени в Бургас, категорична беше зам.-министър Карева. В София също има видим и значителен напредък по втория етап от изграждане на детската болница, каза г-жа Карева.

Кметът на Бургас Димитър Николов представи начина на ситуиране и административно обезпечаване на координационното звено и структурата за управление на проекта за болница "Света Анастасия“. Тя се строи от месец януари тази година, сподели г-н Николов. Кметът на Бургас представен и дигитален модел на цялостния проект, който многократно улеснява работата по планиране и строителство, както и последващо му остойностяване. Създаването на двете здравни заведения се консултира от Европейската инвестиционна банка, чрез избрания от нея консултант - консорциумът IDOM - мултинационална корпорация, която предоставя консултантски, инженерни и архитектурни услуги в международен план, каза бургаският кмет. Той сподели още, че се очаква строителството в Бургас да приключи до една година.

В работен порядък д-р Глигоров и зам.-министър Карева обсъдиха процесите на управление на лечебното заведение в Бургас и с г-жа Мария Куманова, директор "Демографски политики, мониторинг и координация“ в община Бургас, с д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, както и обезпечаването с медицински кадри на болница "Света Анастасия“, но и цялостно на здравната система в област Бургас с проф. д-р Христо Бозов, Ректор на университета "Проф. д-р Асен Златаров“ и доц. Соня Ненчева, директор на медицинския колеж в Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: