Обстановката в страната все още не се е стабилизирала след наводненията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:22 / 06.07.2005
1680
Продължава обявеното “кризисно положение” на територията на цялата област Шумен (общ. Върбица, Смядово и Нови пазар) и в община Търговище, област Търговище.
Обявено е “кризисно положение” и в селата Ценово и Долна Студена от община Ценово, област Русе, поради опасност от заливане на двете села.
Отменено е “кризисното положение” в общините Попово и Антоново – област Търговище, общините Каолиново и Велики Преслав – област Шумен и селата Рисименово, Любеново и Трояново от община Раднево – област Стара Загора.
В областите са въведени в действие Плановете за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в частта “Действие при възникване на наводнения”.
В щаба на Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи е въведено постоянно дежурство.
В аварийно-възстановителните работи участват екипи от отделите “Аварийно-спасителни дейности” към Дирекции “Гражданска защита”, РС “ПАБ”, “Електроразпределение”, “ВиК”, районните пътни служби, общински и частни фирми.
Продължават работите по ликвидиране на последствията и оказване на помощ на населението в засегнатите райони от приведените допълнителни сили на Гражданска защита от София, Монтана, Кърджали, Пловдив и Варна.
Продължават отводнителните работи, изграждането на диги и разчистването на пътните и улични платна от нанесените върху тях земна маса и паднали дървета.
По данни на дежурния в Министерство на транспорта и съобщенията са възстановени ж.п. линиите Лисичери – Ресен – Път № 1 и Дралфа – Търговище – Път № 2.
Екипи от ПЕПЖИ – БДЖ работят за възстановяване на ж.п. линиите Славяново – Асеново – Път № 2; Попово – Дралфа – Път № 1 и 2; Дралфа – Търговище – Път № 1; Надарево – Хан Крум – Път № 1 и 2; Джулюница – Стражица – Път № 2; Каспичан – Провадия – Път № 1 и 2; Любеново – Гълъбово и Симеоновград – Гълъбово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).