ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Обявление от МОН - амбициите са големи 
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:57 / 05.10.2023Коментари (1)2267
©
Двадесет Секторни съвета на уменията ще работят заедно с Министерството на образованието и науката за провеждането на реформата в професионалното образование и обучение. Създаването им е изцяло нов инструмент за България и е част от цялостната политика на МОН за модернизация в тази сфера.

Министерството стартира набирането на членове на съветите, като за тях документи могат да подават работодатели или техни представители и/или заети/самонаети лица, преподаватели във висши училища, директори, заместник-директори, учители по професионална подготовка, и/или представители на други доставчици на професионално обучение, представители на национално представителните работодателски организации и/или браншови организации, представители на национално представителните организации на работниците и служителите и техните професионални структури. Целта е да се включи максимално широко представителство, а срокът, до който ще могат да се подават кандидатури е 16 октомври 2023 г.

Само за три месеца екипът на министър Галин Цоков предложи проектозакон и визия за професионалното образование и обучение, в резултат на което в момента започва попълването на състава на Секторните съвети. Желанието на МОН е в този процес да бъдат включени представители всички страни – директори, учители, представители на бизнеса и синдикати.

Секторните съвети ще бъдат създадени в рамките на проект "Модернизиране на професионалното образование и обучение“, изпълняван по Програма "Образование“ 2021 – 2027. Задачата им е да осигурят съответствие между квалификациите и търсените на пазара на труда умения. Те ще разработят нов Списък на професиите за професионално образование и обучение и ще извършат преглед и одобрение на новото учебно съдържание.

Предвижда се такова да бъде разработено за новите и актуализираните професии от Списъка на професиите за професионално образование и обучение. Новото учебно съдържание ще включва Държавни образователни стандарти, Национални изпитни програми, учебни планове и учебни програми.

Поканата за участие в процедурата за подбор на членове на Секторните съвети на уменията е публикувана на интернет страницата на министерството - Обявления за свободни позиции за работа по проекти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 05.10.2023 г.
0
 
 
В Образованието липсват двете основни съставки! Умението да наблюдаваме, правим съпоставки и мислим! И Широкия обзор за нещата около и вътре в нас! Зазубрянето на огромни масиви от информация е нещо безсмислено, на което е способен всеки компютър! Защото в тях липсват много страни от пороцесите около и вътре в нас! При което се продуцират Ялови или Импотентони специалисти! С каквито в България е Пълно! Вместо онези които реално са ни Нужни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2024/2025
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: