Октомври е месецът, в който трябва да подсилим имунитета си

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:28
571
Броят на пациентите с респираторни оплаквания и със заболявания на горните дихателни пътища осезателно се покачи. Не мога да кажа, че това е основно COVID. В момента имаме от всичко по-много, но за грипа е още ранo. Той ще настъпи в малко по-късен период. Факт е, че времето навън се влошава, стоим в затворени пространства и дишаме един и същи въздух. Това е времето на вирусите. Но именно сега е моментът да се ваксинираме за грип, за COVID, за пневмококи. Това заяви общопрактикуващият лекар доктор Гергана Николова.

По думите ѝ октомври е месецът, в който трябва да подсилим имунитета си за есенно-зимния сезон. "Октомври е особено подходящ да се ваксинираме. Имаме възможност да сложиме две ваксини наведнъж - срещу грип и коронавирус. Пациентът може да избере дали да се ваксинира, кои две ваксини иска да си постави едновременно. Имаме списъци на пациенти,  желаещи да си поставят антигрипни ваксини", посочи пред Нова доктор Николова. 

Тя беше категорична, "че ваксините са подходящи за всеки". "Няма човек, на който аз не бих препоръчала да се подготви за идващия сезон, в който грипните вируси и не само те - ще дойдат. Препоръчваме на пациенти, които са с хронични заболявания, диабет, сърдечносъдови заболявания, мозъчносъдови заболявания, пациенти, които имат някаква потисната имунна защита. Те трябва да бъдат защитени, като се постави своевременно ваксината", призова тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17055):
03.10.2024 Проф. Kантарджиев предупреди за нова атака на COVID-19
02.10.2024 Доц. Ангел Кунчев успокои за грипа
01.10.2024 "Флирт" настъпва в Пловдив
29.09.2024 Проф. Кантарджиев: За това заболяване е характерно увеличаване на лимфните възли
28.09.2024 Специалистите по вирусология прогнозират бум
26.09.2024 Доцент Ангел Кунчев: Има коктейл от инфекции, водещ е COVID-19
Още новини от Национални новини:
Анелия най-после проговори за катастрофата
Олиото поскъпва
Славчо Велков: Ние сме в преддверието на войната
Иво Сиромахов: Дали пък тези лидери не са забогатели внезапно?
Евтино и вкусно - само на няколко километра от границата ни
Галин Цоков: Честит празник!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).