Още двама арестувани за източване на ДДС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 08.10.2004
1130
Още двама мъже - Наско Н. (37 г.) и Виктор Д. (50 г.) бяха задържани вчера във връзка с крупната афера по източване на ДДС, съобщи пресцентърът на МВР.
Потвърждава се първоначалната преценка, че нанесените щети от престъпната дейност на групата, злоупотребявала с неправомерно източване” на ДДС, е около 15-16 млн.
Към момента, въз основа на извършените първоначални проверки в данъчно подразделение "Витоша," са установени 800 хиляди лева възстановен ДДС и прихванати над 1 млн. лева - съгласно актове за възстановяване и прихващане. Размерът на злоупотребите може да се счита като пряка щета за бюджета, нанесена от дейността на разкритата преди дни престъпна група- стана ясно на пресконференция днес в НСБОП. При проверки в данъчно подразделение "Лозенец", на първоначален етап са установени над 20 фирми "напомпани" с оборот, за който са подготвени или подадени искания за възстановяване или прихващане на ДДС в размер на 1,5 млн. лева. Тези средства са предотвратени щети за републиканския бюджет, тъй като с разбиването на групата бе пресечена възможността за неправомерно възстановяване на ДДС.
Заедно с петимата, задържани при специализираната акция на 1 октомври и данъчния служител, който се предаде сам същата вечер, задържаните и с наложена мярка за неотклонение по случая стават общо осем.
По темата виж още:
НСБОП разби банда ''дедесари'', нанесла щети за 15 млн лева
Член на ''Ротъри клуб'' в ареста за източване на ДДС

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).