Освободиха членовете на Съвета на директорите на "Интендантско обслужване“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26 / 27.08.2013
1501
Във връзка с възникналото напрежение сред работещите в клон - Калофер на "Интендантско обслужване" ЕАД, обявили готовност за протести заради неизплатени заплати, ръководството на Министерството на отбраната взе решение за освобождаване на Изпълнителния директор на акционерното дружество Соня Неделчева и останалите членове на Съвета на директорите Димитър Димитров и Юлиан Тошмаков. Със заповед на министър Ангел Найденов в акционерното дружеството започва проверка на дирекция "Вътрешен одит".

Първоначалната проверка показва, че "Интендантско обслужване" ЕАД е приключило първото полугодие на 2013 г. със загуби в размер на 315 хиляди лева. Поредната финансова година със загуби е приключена и през 2012 г. - в размер на 707 хиляди лева. Тези негативни резултати са допуснати, въпреки че Министерството на отбраната е осигурило пълен обем на работа на дружеството, включително и в почивни дни.

Размерът на констатираните загуби, забавеното изплащане на работни възнаграждения и допуснатото напрежение в дружеството са достатъчни основания за смяна на ръководството на "Интендантско обслужване" ЕАД.

Към настоящия момент, със съдействието и посредничеството на Министерството на отбраната са осигурени финансови средства в размер на 80 хиляди лева за изплащане на забавените работни заплати.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Брутална катастрофа на столичен булевард, шофьорът лежи на пътя
Хампарцумян: Политическият дебат в България е на примитивното нив...
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив
Заснеха торнадо по Черноморието
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).