Освободили заместник-министъра на отбраната заради корупция?

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:42 / 03.09.2024
1626
Министърът на отбраната Атанас Запрянов е освободил своя заместник Иван Иванов заради сигнали за корупция. Това обясни пред журналисти самият Запрянов. 

"Предизборната ситуация, в която се намираме и сигнали, които бяха тиражирани по негов адрес, не искаме по никакъв начин да засягат авторитета на едно служебно правителство, което въобще няма да се справи за 2 месеца с изборите и най-спешните задачи", обясни Запрянов.

"Затова реших, че е най-добре заместник-министърът да бъде освободен", каза още той.

Запрянов допълни, че не вярва на спекулациите, тиражирани по адрес на Иван Иванов, за участие в схеми за договаряне на обществени поръчки. 

"Той е един добросъвестен служител и моят апел е, когато се правят такива сигнали, да се внимава. Той ще си търси правата по съдебен ред. Ние сме сезирали Инспектората към Министерския съвет, комисията и военната прокуратура. Това е задължение на министъра, когато дойде такъв сигнал, да го предостави на контролните органи. Проверките отнемат време и виждате, че се засяга авторитета на човека", заяви той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).