От днес подаваме данъчни декларации за доходи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:21 / 03.01.2006
2052
От днес могат да се подават данъчните декларации за доходи, получени през миналата година. За първи път се дава възможност родителите да ползват данъчни облекчения. От семейното подоходно облагане могат да се възползват семействата, които отглеждат деца до 18 години. Данъците си може да намали само единият от родителите, като към данъчната декларация попълни и справка за данъчно облекчение за деца. Родителят, който няма да се ползва от облекчението, трябва да обяви, че се отказва от него.

От 2006-та реално започва да работи Националната агенция за приходите, която ще отговаря за събирането на едно място, и на данъци, и на осигуровки. Мега-агенцията обединява данъчната администрация и служителите от НОИ, които отговарят за събирането на осигурителните плащания. Тази реформа е най-голямата , предприемана досега от българската администрация. Изпълнителният директор на агенцията Мария Мургина призна, че съществуват рискове за спад на събираемостта, но от друга страна пое ангажимента да се направи всички възможно, за да не се поставя на риск бюджета на страната. Стартът на Националната агенция по приходи се отлага вече няколко поредни години. Новата структура започва работа без изградена информационна система, а централната сграда в София, в която трябва да се настанят служителите на Агенцията, се очаква да бъде отремонтирана през 2007-ма. Информацията е на БНР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Евакуираме още 61 души от Ливан
Намериха Панайот Донков
Магнитните бури през октомври
Започва ежедневна проверка на децата в детските градини
Още един самолет за евакуация на българите от Ливан
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).