Отчитаме най-високия добив на зърно от 8 години насам

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:45 / 08.08.2013
1783
Зърнопроизводителите са отчели най-високия добив от 8 години насам, съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Той коментира, че 96% от пшеницата вече е прибрана. Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева допълни, че още не е ясно дали това ще се отрази положително върху цената на хляба.

През 2013 година се наблюдава изпреварващ темп спрямо 2012 г. що се отнася до зърнодобива. Министърът отдава този факт на по-добрата агротехника и усъвършенстваните български сортове.

Така и не стана ясно дали тази положителна тенденция ще се отрази на цената на хляба, каквато прогноза направиха от самия бранш пред телевизия "Европа" преди три дни. Тогава зърнопроизводители твърдяха, че от есента може да очаква поевтинява на хляба с около 20 - 30 стотинки за килограм.

Министър Греков съобщи, че МС е одобрил допълнителни 12 млн. лв. за земеделието в рамките на бюджета за 2013 г.. Той допълни, че още утре зърнопроизводителите ще се срещнат с премиера Орешарски да поискат по-ранно разплащане на задълженията към тях.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Брутална катастрофа на столичен булевард, шофьорът лежи на пътя
Хампарцумян: Политическият дебат в България е на примитивното нив...
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив
Заснеха торнадо по Черноморието
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).