Откриха лек срещу акнето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:24 / 08.10.2023
1380
Изследователи от университета "Джордж Вашингтон", САЩ, са установили, че миенето на кожата зад ушите и между пръстите на краката помага за поддържане на здрав кожен микробиом и за борба със заболявания като акне и екзема, пише сп. "Фронтиърс ин майкробайолъджи". 

В изследването са участвали 129 студенти, част от които е трябвало редовно да се мият зад ушите и между пръстите на краката си. Участниците са били обучени как да вземат секрет от собствената си кожа - зад ушите, между пръстите на краката, на пъпа, както и от предмишниците и подбедриците.

Оказало се, че кожата на предмишниците и подбедриците, които се мият най-често, има по-разнообразен микробиом в сравнение с пробите, взети от други кожни участъци. 

Учените смятат, че когато патогенните микроорганизми започнат да доминират в микрофлората, това може да наруши здравословния баланс на кожата. Размножаването на вредните бактерии води до кожни заболявания като екзема или акне.

Авторите на изследването отбелязват, че то доказва важността на миенето на всички участъци от кожата, особено на тези, които обикновено се пренебрегват.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).