ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Партиите разпределиха комисиите в парламента, ГЕРБ-СДС взимат най-много
Автор: Самуил Иванов 14:27 / 17.07.2024Коментари (0)2643
©
Депутатите сформираха парламентарните комисии, които да работят за изработването на законодателството, което да бъде гласувано от 50-ото Народно събрание. Това се случи днес с гласуването на проекторешенията за определянето на техните състави, предаде репортер на "Фокус“.

ГЕРБ-СДС оглавяват общо 8 комисии. ПП-ДБ взимат 5, "Възраждане" - 4, докато ДПС са с 3, а БСП и ИТН са с по 2. 

Ето как бе направено разпределението на комисиите спрямо отделните политически сили:

Комисия по бюджет и финанси – От ГЕРБ-СДС номинираха Александър Иванов, Делян Добрев, Жечо Станков, Десислава Танева, Красимир Вълчев, Красен Кръстев и Теменужка Петкова, която е номинирана за зам.-председател.

От ПП-ДБ номинираха Асен Василев, който бе номиниран за зам.-председател, Венко Сабруте, Ивайло Шотев и Мартин Димтров. От "Възраждане“ номинираха Цончо Ганев, Йордан Тодоров, Димо Дренчев и Климент Шопов, който бе номиниран за зам.-председател. От ДПС предложиха Байрам Байрам за председател. Членове ще бъдат Йордан Цонев и Елван Гюркаш. От БСП Драгомир Стойнев и Петър Кънев. От ИТН Тошко Йораднов и Христинка Иванова.

Комисия по конституционни и правни въпроси – От ГЕРБ-СДС номинираха Анна Александрова, Бранимир Балачев, Марин Маринов, Георги Георгиев, Тервел Георгиев, Иван Минев Дафинка Семерджиева и Николай Братованов. От ГЕРБ-СДС предложиха Анна Александрова за председател.

От ПП-ДБ предложиха Стою Стоев, който бе предложен за зам.-председател, Надежда Йораднова, Людмила Илиева и Явор Божанков, от "Възраждане“ – Петър Петров, който бе предложен и за зам.-председател, Цвета Рангелова, Марагарита Махаева и Златан Златанов. От ДПС номинираха – Хамид Хамид, който бе номиниран и за зам.-председедател, Ертен Анисова и Цветан Енчев. От БСП номинираха Мая Димитрова, която ще бъде и зам.-председател. От ИТН – Павела Митова и Ивайло Костадинов.

Комисия по икономическа политика и иновации – Тя ще бъде председателствана от ДПС От ГЕРБ-СДС номинираха Александър Иванов за зам.-председател. От ПП-ДБ предложиха за зам.председател Йордан Иванов. От "Възраждане“ предложиха Борис Аладжов за зам.-председател. От ДПС издигнаха Елван Гюркаш за зам.-председател. От БСП номинираха Петър Кънев за председател на комисията, а Корнелия Нинова за член. От ИТН издигнаха Драгомир Петров и Ивайло Костадинов.

Комисия по енергетика – Председател на комисията ще бъде Делян Добрев. От ПП-ДБ предложиха за заместник-председател Радослав Рибарски. От "Възраждане“ номинираха Искра Михайлова за зам.-председател. От ДПС предложиха Станислав Анастасов, Халил Летифов и Надя Петрова. От БСП издигнаха за зам.-председател Драгомир Стойнев. От ИТН издигнаха Павела Митова за зам.-председател.

Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление – Александър Ненков бе предложен за зам.-председател на комисията. Йорданка Фандъкова бе предложена за член. От ПП-ДБ издигнаха Андрей Цеков за председател на комисията. От "Възраждане“ предложиха Константина Петрова за зам.-председател. Искра Михайлова пък бе номинирана за зам.-председател от ДПС в комисията. От БСП предложиха Борислав Гуцанов за зам.-председател. От ИТН издигнаха Иван Кючуков и Венцислав Асенов.

Комисия по външна политика – Председател на комисията е Бойко Борисов. ГЕРБ-СДС поискаха да се увеличи с още едно заместникпредседателско място.

От ГЕРБ-СДС в комисията влизат Георг Георгиев, Даниел Митов, Росен Желязков и Екатерина Захариева, която бе предложена за зам.-председател.

От ПП-ДБ Даниел Лорер, Ивайло Шотев и Стоян Михалев. От "Възраждане“ номинираха Ангел Георгиев, Ивелин Първанов и Кирил Тодоров, той бе номиниран и за зам.-председател. От ДПС номинираха Айтен Сабри и Джем Яменов, като него издигнаха за зам.-председател, БСП -Деян Дечев, а ИТН – Тошко Йорданов, който бе номиниран и за зам.-председател.

Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове – От ГЕРБ-СДС предложиха Деница Николова за зам.-председател на комисията. ПП-ДБ издигнаха Кирил Петков за председател. От "Възраждане“ издигнаха Стоян Таслаков и Димчо Димчев. От ДПС издигнаха Хатидже Вели и Искра Михайлова за членове на комисията. БСП издигнаха Красимир Йорданов за зам.-председател. От ИТН издигнаха Венцислав Асенов.

Комисия по отбранаХристо Гаджев ще бъде председател на комисията. От ПП-ДБ номинираха Богдан Богданов и Радослав Рибраски. От "Възрждане“ предложиха Ивелин Първанов за зам.-председател на комисията. От ДПС издигнаха Иво Цанев за зам.-председател. От БСП издигнаха за член Атанас Зафиров. От ИТН предложиха Александър Александров за зам.-председател.

Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред – Маноил Манев бе издигнат за председател на комисията. От ПП-ДБ Людмила Илиева бе номинирана за зам.-председател. От "Възраждане“ издигнаха Цвета Рангелова за зам.-председател. От ДПС номинираха Ертен Анисова за зам.-председател. От БСП номинираха Иван Иванов. От ИТН Александър Марков.

Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения – Тя се формира на паритетен принцип и се председателства на ротации на всяка от пленарните сесии.

От ГЕРБ-СДС предложиха Даниел Митов за първи ротационен председател и Христо Терзийски за член. От ПП-ДБ номинираха Атанас Атанасов и Бойко Рашков. От "Възраждане“ издигнаха Ангел Славчев и Димитър Гюрев. От ДПС предложиха  Хамид Хамид и Шендуан Халид, от БСП – Атанас Зафиров и Иван Петков, а от ИТН – Александър Александров и Станислав Богдански.  

Комисия по земеделието, храните и горите – От БСП издигнаха Иван Иванов за председател на комисията. От ГЕРБ-СДС издигнаха Десислава Танева за зам.-председател на партията. От ПП-ДБ, от "Възраждане“ предложиха Даниел Петров за зам.-председател. От ДПС Атидже Вели за за зам-председател, от ИТН Драгомир Петров за зам.-председател.

Комисия по труда и социалната политикаДеница Сачева бе издигната за председател на комисията. От ПП-ДБ издигнаха Любен Иванов за зам.-председател. От "Възраждане“ предложиха Георги Георгиев за зам.-председател. От ДПС издигнаха Шенодан Халит за зам.-председател на партията. Петя Цанкова бе номинацията на БСП за зам.-председател, а ИТН предложиха за член Александър Вълчев.

Комисия по образованието и науката – Красимир Вълчев бе предложен за зам.-председател на парламента. Николай Денков бе предложен за зам.-председател на комисията. От "Възраждане“ номинираха Даниел Проданов за зам.-председател. От ДПС предложиха Фатима Йълдъз за член и зам.-председател на парламента. От БСП предложиха Веска Ненчева и Петя Ценкова, а ИТН ще председателстват комисията с председател доц. Силви Кирилов.

Комисия по върпосите на младежта и спорта – "Възраждане“ ще председателства комисията с председател Коста Стоянов. От ГЕРБ-СДС зам.-председател ще бъде Красен Кралев. От ПП-ДБ издигнаха Кристина Петкова за същия пост. От ДПС предложиха Небие Кабак за член, БСП издигна издигнаха Иван Ченчев за член, а ИТН Петя Димитрова за зам.-председател.  

Комисия по здравеопазването – Александър Симидчиев ще председателства комисията. Костадин Ангелов бе предложен за зам.-председател от ГЕРБ-СДС, а от "Възраждане“ Маргарита Генчева, Маргарита Махаева и Рая Иванова. От ДПС предложиха за член Надя Петрова От БСП предложиха Михаил Ставрев, а от ИТН  предложиха Андрей Чорбанов за зам.-председател на комисията.

Комисия по околната среда и водите – Председател ще бъде Станислав Анастасов. За зам.-председател бе предложен Младен Шишков. От ПП-ДБ Татяна Султанова зам.-председател, "Възраждане“ издигнаха Вера Александрова за зам.-председадтел. От БСП предложиха Михаил Ставрев за член, а от ИТН Христинка Иванова за член.

Комисия по транспрот и съобщения – От ГЕРБ-СДС предложиха Андрей Рунчев за зам.-председател на комисията. От ПП-ДБ предложиха трима членове. От "Възраждане“ издигнаха Никола Димитров за зам.-председател. От ДПС предложиха за председател Халил Летифов, от БСП предложиха Борислав Гуцанов за зам.-председател, от ИТН предложиха Иван Кючуков за зам.-председател.

Комисия по електронно управление и информационни технологии – Председател на комисията ще бъде Божидар Божанов. От ГЕРБ-СДС предложиха Павел Христов за зам.-председател. "Възраждане“ издигнаха двама депутати като членове. От ДПС - Джем Яменов, Георги Свиленски влиза от групата на БСП. ИТН нямат членове в комисията.

Комисия по културата и медиите – Ангел Янчев от "Възраждане“ ще оглави комисията. От ГЕРБ-СДС предложиха Тома Биков за зам.-председател, от ПП-ДБ пък Стоян Михалев бе предложен за зам.-председател. От ДПС имат един представител в комисията, БСП издигнаха за зам.-председател Катя Кайрякова, а от ИТН Станислав Балабанов.

Комисия за прякото участие на гражданите, жалбите и взаимодействието с гражданското общество – От ГЕРБ-СДС ще имат двама представители в комисията. От ПП-ДБ номинираха един депутат. От "Възраждане“ предложиха двама, от ДПС един, от БСП един, а от ИТН издигнаха за председател Станислав Балабанов.

Комисия по правата на човека и вероизповеданията – ПП-ДБ издигнаха Надежда Йораднова за председател. От ГЕРБ-СДС предложиха Георг Георгиев за зам.-председател на партията. "Възраждане“ посочиха двама членове, от ДПС един, от БСП също един, от ИТН не излъчиха представители.

Комисия по политиките за българите извън страната – От ГЕРБ-СДС предложиха Николай Алгафари за зам.-председател на комисията. От ПП-ДБ номинираха трима представители. От "Възраждане“ предложиха Ангел Георгиев за председател. ДПС ще имат един представител. БСП номинираха Иван Ченчев, а ИТН – Танер Тюркуглу.

Комисия по превенция и противодействие на корупцията – Комисията ще бъде председателствана от Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС. От ПП-ДБ издигнаха Лена Бориславова за зам.-председател, от "Възраждане“ номинираха трима депутати за членове. От ДПС предложиха двама. От БСП издигнаха Деян Дечев за зам.-председател, а ИТН – Станислав Богдански за член и зам.-председател.

Комисия по туризъм – Тя ще бъде председателствана от Цончо Ганев от "Възраждане“. От ГЕРБ-СДС предложиха Любен Дилов за зам.-председател. Иван Белчев от ПП-ДБ ще бъде зам.-председател. Небие Кабак бе издигната за зам.-председател от ДПС. От БСП ще имат двама членове, а ИТН няма да имат сови представители.

Комисия по демографска политика, децата и семействотоКостадин Костадинов ще председателства комисията. Росица Кирова бе предложена от ГЕРБ-СДС за зам.-председател. От ПП-ДБ предложиха Елисавета Белобрадова за зам.-председател. От ДПС издигнаха един член, БСП предложиха Иван Петков за зам.-председател, от ИТН излъчиха един представител.


Още по темата: общо новини по темата: 468
04.10.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (2650) 59%
Не (1444) 32%
Не мога да преценя (405) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: