Паси: България ще строи АЕЦ "Белене". Румъния има вече информация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:21 / 19.09.2004
1186
"България е решила да реализира проекта с АЕЦ "Белене". В същото време ние от самото начало съгласуваме и ще продължим да съгласуваме всички екологични аспекти на строежа с нашите партньори от ЕС и със заинтересовани трети страни и най-вече с нашите съседи. Процесът ще бъде напълно прозрачен, за да бъдат съседите ни напълно спокойни." Това е становището на министър Соломон Паси във връзка с изразеното от румънска страна безпокойство относно предстоящото изграждане на атомната централа в Белене, публикувано в сайта на външното министерство.
"На румънската страна вече е предоставена информация за въздействието на проекта върху околната среда и сме готови да предоставим още данни, когато това е необходимо", добавя министърът.
Паси изразява готовността на България да посрещне министъра на околната среда и горите на Румъния, за да се запознае на място със състоянието на проекта.
"България и Румъния много успешно си сътрудничиха по отношение на присъединяването на двете страни към НАТО и за приближаване и реализиране на членството ни в ЕС и ще продължаваме да действаме по същия начин и в бъдеще", подчертава министър Паси.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).