Петков: Борисов и Пеевски изнагляха

Автор: Алена Соколчева
Коментари (3)
18:50 / 05.04.2024
4034
Ако главният прокурор е заплашвал главният секретар на МВР, това е престъпление и връщане към мутренските години. Това е недопустимо, ако е така. Браво на Коцев, че не се преклони и показа какво означава да носиш пагона, когато цялата система е тръгнала срещу теб", добави той. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в bTV относно информацията, която изнесе премиерът в оставка Николай Денков, че Живко Коцев е бил подложен на натиск да напусне поста от Калин Стоянов и високопоставен лице от прокуратурата. 

По думите му натискът от Калин Стоянов не е страшен, но ако го е заплашвал наистина, това е тази перманентна власт, която тръгва срещу теб. По думите му това са Пеевски и Борисов. "Нямам съмнение, че Димитър Главчев е нямал правото на мнение за нито един министър, но да използваш прокуратурата за да заплашиш главния секретар, е недопустимо.

"Тези хора забравиха къде са. Те се връщат обратно в тези години, които мислехме, че са част от историята. Това, че възможните служебни премиери са близки до ГЕРБ не е проблем. Конституционният текст казваше, че посоченият премиер трябва да съгласува служебния кабинет с политическите партии. Димитър Главчев дойде с готов кабинет с министри. Проблемът не е в Главчев, а в това кой е редил кабинета. Идеята да сложиш точно Калин Стоянов цели да взривиш демократичната общност“, посочи съпредседателят на ПП.

"Докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влезем в коалиция с тях. Има много хора от ГЕРБ, които ще ме разберат. Въобще не отричам, че в последните 9 месеца имахме много срещи, в които са Пеевски и Борисов. Осъзнахме, че те са едно. Разбрахме, че Борисов не взима сам решения. Работехме по нашата законодателна рамка и законите се случваха. Проблемът възникна, когато трябваше да се предаде реалната власт – регулаторите“, подчерта Петков.

Виж коментарите (3)

Още по темата (944):
23.07.2024 Денков: Не съм предлагал Николай Ненчев за посланик на България в Украйна
23.07.2024 ПП: Кабинетът "Денков" е оставил България с най-нисък дълг в ЕС
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Карлос Контрера: Лена недоволства от състава на служебния кабинет
07.04.2024 Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма
05.04.2024 Живко Коцев оттегля оставката си! Била подадена под натиск
Още новини от Национални новини:
Не минавайте край Кресна, изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха брутален филм за АМ "Тракия"
По-добре не доближавайте до кървавото езеро, опасно е


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).