Петър Стоянов няма да е кандидат за президент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:01 / 26.07.2006
920
Лидерът на СДС Петър Стоянов отказа да бъде кандидат за президент на десницата. Той обяви, че сините ще подкрепят председателя на Конституционния съд Неделчо Беронов за общ десен кандидат за държавен глава.

СДС ще работи за спечелването на изборите, категоричен беше Стоянов.

На хората които ще се почувстват разочаровани от моето решение искам да кажа че ще се борим за успех на тези избори, както и за победа на следващите парламентарни.

С отказа на лидера на СДС Петър Стоянов да приеме номинацията за президент се открива пътят за обща дясна кандидатура в лицето на председателят на Конституционния съд Неделчо Беронов, който ще спечели изборите наесен, коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите му, час по-скоро форматът „осем” трябва да издигне официално кандидатурата на Беронов, за да започне организирането на предизборната кампания. .

Според Костов това ще е първият голям успех на десницата и на изборите ще има сериозна дясна алтернатива. ДСБ ще настоява Неделчо Беронов да има думата при избора на кандидятът за вицепрезидент на десните.

Главният секретар на БЗНС – НС Анастасия Мозер заяви, че земеделците ще подкрепят номинацията на Беронов, ако зад нея стоят всички десни партии. Тя обаче няма желание да бъде кандидат за вицепрезидент.

Другият номинира в хода на преговорите за десен кандидат – Сергей Игнатов от ВМРО - каза пред Дарик, че ще оттегли номинацията си в името на общата кандидатура.

Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
В Бургас спасиха премръзнало бебе, изхвърлено на улицата
Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата п...
Българинът не сяда на масата без месце
Правителственият самолет кацна в София с евакуираните българи
Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прос...
Подхвърлиха бебе пред къща в Южна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).