ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Платени глоби остават неплатени в системата на КАТ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 09.02.2013Коментари (2)7112
© Plovdiv24.bg
Платени глоби към КАТ фигурират като неплатени в системата на пътните полицаи. Парадоксът създава всекидневни скандали пред гишетата за плащане на наказания и подаване на документи.

Най-яростните скандали стават в Областната дирекция на полицията в София, защото хората, които идват, например, за да подменят личните си документи или шофьорски книжки, не живеят в столицата, а в областта. Това на практика означава, че ако те имат написан фиш за неправилно паркиране в Самоков и са го платили в банка в града, за да докажат, че вече не са длъжници, трябва да се върнат отново дотам, за да вземат копие на вносната си бележка.

Проблемът става още по-голям, ако гражданинът е бил наказан преди 2 години например и не помни в кой точно клон е платил задължението си. Все пак малко от нас пазят вносните си бележки за платени наказания към Пътната полиция с години. Защо се получава така - системата, с която работи КАТ често пъти пропуска да отбележи като платени някои наказания.

Преди няколко месеца Марияна идва в КАТ заедно със сестра си. Преди да свършат работата си на гишето за издаване на нови документи се оказва, че сестра й има неплатено задължение към пътната полиция от преди няколко месеца. Жената ясно си спомня, че е платила глобата. Документ затова обаче не пази, а без него няма кака да докаже думите си.

Проблемът със системата е от години. На практика тя приема абсолютно избирателно кои глоби да отрази като платени и кои не. Заради честите проблеми пред гишетата, служителите там търсят сами справка през банките.

"Ако гражданинът не може да го направи, се влиза в системата по сметка и се проверява дали са внесени парите и дали са постъпили по сметка. Това го правим чрез справка, която отнема няколко дни", обяснява гл. инсп. Борислав Пунев, Охранителна полиция в ОДМВР.

Често при попълване на вносните бележки гражданите правят грешки. Глобите към КАТ може да се платят през 31 банки, а парите отиват в една сметка. Абсолютният давностен срок за наказания на пътя е три години.

Важно е да се знае, че лихва върху глобите няма. По закон всички неплатени глоби до Пътната полиция се пращат към НАП след 6 месеца.

Проблемът със системата скоро ще бъде решен, обещават от Пътната полиция. След няколко месеца трябва да тръгне нова система, на която се разчита да ликвидира неточностите на старата. Съветът дотогава е - пазете платежните си документи, за всеки случай.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.02.2013 г.
+1
 
 
Имаме Закон за ограничаване на административното регулиране и т.н.,чл.5 и 30 , който забранява държавни служители да искат от нас документи намиращи се при тях или издадени от друг орган в България!Другият път, когато държавен служител ви поиска подобен документ, наемете си адвокат и поискайте този служител да бъде наказан с 5000 , а при рецидив 10 000 лв. глоба, както и да плати разноските по делото! Разделете парите от компенсацията с адвоката си !
+4
 
 
Ето защо всички бележки, отвсякъде се пазят. Вносни бележки за глоби, всякакви комунални плащания, също и бележките от застраховка ГО. Всичко се пази, защото подбони случаи не са единични. Ченовничетата не си вършат работата и подобни гафове се правят дори умишлено, за да се веземат двойно парите. Затова като им покажеш бележки от месеци, дори година назад гледат като ошашавени и се принуждават да оправят нещата. Затова пак казвам ПАЗЕТЕ ВСИЧКИ БЕЛЕЖКИ ЗА НАПРАВЕНИ ПЛАЩАНИЯ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
Бойни спортове
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1153) 53%
Не (881) 41%
Не мога да преценя (141) 6%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: