Пловдивчани не купували слънцепредпазни продукти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:04 / 13.07.2012
1674
Българите и тази година явно няма да почиват на море, тъй като за второ лято се забелязва спад на търсенето на слънцепредпазни продукти в аптеките. Това каза Димитрия Стайкова, председател на УС на Регионална фармацевтична колегия в Пловдив. 

Най-търсени в момента са лекарствата за преходни летни инфекции - ентероколити, разстройства с гадене и повръщане. В аптеките се търсят и типично летни продукти за алергични обриви след ухапване от насекоми, както и за слънчеви алергии, каза още Стайкова. 

Фармацевтите препоръчват заради горещините да се приемат повече течности, под каквато и да е форма. Подходящи са разтворимата форма на магнезий, който е важен за работата на мускулите в тези жеги, разтворими витамини с повече минерали и всичко друго, което може да внесе повече течности в организма, каза още Стайкова.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).