Почина български световноизвестен учен и академик, заместник-ректор на УХТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:59 / 10.03.2023
53670
Сдружение За достъпна и качествена храна с прискърбие съобщава, че почина академик Мария Балтаджиева, на 90 години.

Академик Мария Балтаджиева е световноизвестен учен в областта на технологията на млякото и млечните продукти. Член е на престижни чуждестранни организации, сред които Интернационалната федерация на откривателите. Световната съдийска комисия по качеството на млечните продукти, експерт на Международната федерация по млякото. Носител е на най-високата награда за научно-техническо творчество - вписване в Златната книга на откривателите и изобретателите в България. Дългогодишен ръководител на катедра "Технология на млякото и млечните продукти“, декан на Технологичния факултет, зам.-ректор на УХТ със значителен принос за развитието на международното сътрудничество на университета.

Акад. Балтаджиева е член на националното ръководство на Съюза на учените - България. "Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии.

Загубихме един прекрасен, ерудиран човек и колега, изживял достойно жизнения си път!

Изказваме искрени съболезнования на близките й!

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА Й ПАМЕТ!

От членовете на  Сдружение За достъпна и качествена храна

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Директорът на "Гранична полиция": Миналото лято беше най-тежкото ...
Тома Биков: Ако утре изберат Силви Кирилов, "Да, България" ще се ...
Политическите сили в парламента са декларирали съставите на парла...
Предприемач: Бедните българи губят между 5 и 12 млрд. лева всяка ...
Борисов: Ако съм на мястото на Делян Пеевски, ще си преместя цент...
Кметицата на най-бързо развиващото се и богато село в България по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).