Почват глоби за отсъствия от час

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
11:38 / 05.03.2012
2738
Училища започват да глобяват родители, които не изпращат децата си в клас. Мярката съществува в просветния закон, но досега не е прилагана. Санкцията е от 20 до 100 лева.

Шефката на регионалния просветен инспекторат в София Ваня Кастрева е разпратила писмо до директорите, в което настоява да се вземат мерки срещу отсъствията. Шефовете на школата вече ще трябва да пишат ежемесечни писма до "Социално подпомагане" за всяко дете с 5 отсъствия, за да му бъдат спрени детските надбавки.

Реформата в училище е прогонила 4396 деца от класните стаи само за една година - учебната 2009 - 2010. Това сочи одит на Сметната палата, направен на програмата "Оптимизация на училищната мрежа", провеждана от просветното министерство. Съгласно тази програма школата в малките села се закриват, а децата се возят с автобуси в т. нар. средищни училища в по-големите селища.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Пиян мъж е заплашвал пациенти и лекари с нож
Каракачанов: Господин Мицкоски ще се опитва да насажда омраза не ...
Дрогиран шофьор уби тригодишно момиченце
Военният министър с важна информация за доставка на самолетите F-...
Специалистите по вирусология прогнозират бум
Температурите падат двойно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).