Полицаи ще протестират в София, настояват за увеличение на заплатите 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:37 / 15.07.2023
1087
Полицаи ще протестират в София на шествие-митинг, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР). Те настояват за 10% увеличение на заплатите, което да бъде записано в предложения бюджет за 2023 година, приет на първо четене от Народното събрание, предават от БТА. 

Служителите ще се съберат в 13:00 ч. пред Министерството на финансите, където публично ще отговорят на изказаните от министър Асен Василев твърдения, че ако е имало увеличение на заплатите предходната година, то през тази не се полага ръст на възнагражденията.

В 13:15 ч. се очаква полицаите да тръгнат на шествие към Народното събрание, където да изразят своето несъгласие с поведението и позицията на народните представители от 49-ото Народно събрание, "които с мълчанието и бездействието си подкрепят тезите на министъра на финансите", казват от СФСМВР.

Полицаи и пожарникари протестираха символично на 4 юли. Още тогава те поискаха 10% увеличение на заплатите. Протестиращите получиха и подкрепата на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза за зимата
ЦИК опроверга твърдения за изборите
Удрят ни дъждове и гръмотевици
Експерт: Ако се докаже българска следа в атаката по "Хизбула", мо...
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).