ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Полудяха! Кой може да си позволи такива цени?
Автор: Цвети Тончева 19:21 / 15.08.2024Коментари (7)9058
©
Имотите у нас достигнаха бомбастични цени. Собственици и брокери са полудели в бясна надпревара със самите себе си, без изобщо да се съобразяват с джоба на българина. Предлагат се възмутително високи цени на стари и порутени къщи в затънтени села, с по 2-3 жители, или на нови жилища с оскъдна квадратура. Въобще, купува ли някой в момента? И кой може да си позволи къща на село на цена от 200 000 – 700 000 евро? Разбира се, повечето в новопостроен комплекс, с уж супер качествени материали. 

Парче земя на село също се оказва мисия невъзможна за средностатистическия българин. Сумите са баснословни - между 40, 70 и повече евро на квадратен метър и то за земеделска площ. Ако земята е парцел в регулация, то тогава цените са още по-стряскащи. Уточняваме, че става въпрос предимно за селата около Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Габрово, Велико Търново.

В Североизтока и те не си поплюват много. И там цените катерят с бясна скорост. И за да не сме голословни ви предлагаме няколко примера, предимно от Пловдивско:

Парцел от 4001 кв.м земеделска земя, която не е в регулация, в землището на село Белащица, област Пловдив, се предлага за бомбастичната сума от 600150 евро, или 150 евро/кв.м. Парцелът трябва да е златен, тъй като се намира между двете села Белащица и Марково и в непосредствена близост до "Марково вилас парк" със страхотна панорамна гледка към Пловдив, Марково, Белащица и планината!, примамват продавачите.

Агенция предлага парцел в с. Скутаре за 275 000 евро / 65.00 евро/кв.м /, този път в регулация, в близост до центъра на селото. Идеален имот за затворен комплекс или разделянето на парцела на единични УПИ-та, пишат брокерите.

Продава се поземлен имот с площ от 3590 кв.м., подходящ за жилищно строителство, в с. Труд, непосредствено граничещ с регулацията на селото. Граничещ, но не в него. Цената е 185 000 евро (52 евро/дка).

И още една стряскаща оферта - Продава се къща в село Марково за 698 000 евро, или 2289 евро/кв.m. Агенцията посредник отбелязва, че имотът е забележителен, с впечатляващи гледки към тепетата и планината само на минути от Пловдив, в с. Марково. Къщата с площ от 304 кв.м и двор от 390 кв.м и е разположена в елитен затворен комплекс със съвременна инфраструктура на асфалтов път, обособен вход с бариера, контрол на достъпа, канализация, водоснабдяване, детски площадки и зони за отдих. Приказно, но колко могат да си го позволят!

Ако продължите да търсите ще се натъкнете на още много куриозни оферти и то не само от Пловдив и региона, където някак си оправданието за високите цени би било по-допустимо. Примерите са от цялата страна, с малки изключения. 

Имотни експерти коментират, че все по-често българите купуват земи и жилища в Гърция, на два пъти по-евтина цена. Дали пък да не опитаме и в Палма де Майорка?! Може да ни излезе по-евтино.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Алчен г*з . глава затрива! Тази поговорка описва идеално в момента състоянието на имотите в България. Не се притеснявайте, възмездието ги дебне и е близо. Много от тези с бомбастичните имоти са живяли последните години над възможностите си и сега се надяват да си оправят живота с една сделка! Да , ама балами няма, а собствениците има да си стискат "златните" имоти и да си броят стотинките в магазина... Познавам поне двадесет такива "богаташи" в Пловдив!
-2
 
 
Българчето е тъпо парче и затова този номер минава.За тези пари спокойно може да си купиш нещо в Испания и на други места.
+1
 
 
Никой не се оплаква, че един наточен Майбах струва 1.400.000 лева, но всички се оплакват от скъпи имоти. Не купувайте, наемайте. Винаги имате избор. Щом като има такива цени, значи има кой да купува, повярвайте.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: