Поправят сериозните поражения по пътищата до седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:19 / 26.08.2005
1280
Всички сериозни поражения по републиканската пътна мрежа ще бъдат отстранени до следващата седмица при запазване на добрите метеорологични условия, съобщи главният секретар на Изпълнителна агенция “Пътища” г-н Милош Поцков на днешното заседание на Кризисния щаб за преодоляване на щетите от наводненията, проведено под председателството на вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Днес стартира движението на автомобили по северната дъга на Околовръстното шосе на София, каза още Поцков. Предстои през почивните дни да бъде възстановено движението и в отсечката при 35-ти километър на автомагистрала “Хемус”, затворена поради свлачища.

Също днес приключва и ремонтът на водопровода на Панагюрище, съобщиха пред Кризисния щаб от областната администрация в Пазарджик. Продължават и засилени действия по почистването на речните корита в Смолянска област. Там се премахват всички депа за складиране на дървен материал, разположени в близост до пътната мрежа. В гр. Чепеларе продължава изгребването на свлечените земни маси.

Състоянието на язовирите и водоснабдяването в страната е добро, съобщиха от МРРБ и МЗГ.

Вицепремиерът Емел Етем припомни необходимостта от бързи действия за изпълнение на краткосрочната програма на правителството за осигуряване безпроблемното начало на учебната година на 15 септември. Тя добави, че е необходимо да се отстранят щетите в училищата и пътната инфраструктура.

Групи на Българската армия работят на обекти в градовете Искър и Роман, Казанлък, Карлово и в Софийското поле, съобщиха от МО пред Кризисния щаб. Изработен е също така план за деблокиране от Държавния резерв на горива и материали за армията.

Вицепремиерът Емел Етем предложи увеличаване часовете по Гражданска защита в училищата като част от мерките за повишаване осведомеността на населението за действия при бедствия и аварии.

Следващото заседания на оперативния кризисен щаб е насрочено за понеделник 29 август.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).