Пороите отново нарушиха движението на влаковете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:41 / 13.07.2005
996
От късните часове на вчерашния ден (12.07.2005 г.) поройните дъждове отново възпрепятстват движението на влаковете в някои участъци от железопътната мрежа. Засегнатите участъци са Калофер – Тъжа, Шивачево – Твърдица и Самуил – Висока поляна.
В отсечката между Шивачево и Твърдица през нощта дерайлират двата локомотива и 6 вагона от композицията на товарен влак, съставена от общо 24 вагона. Причината за инцидента е отнесената от проливните дъждове баластова призма на железния път. Машинистите не са пострадали. До момента пътническите влакове, които по график трябва да се движат през участъка Шивачево – Твърдица, се отклоняват през Стара Загора.
В участъка Самуил – Висока поляна отново се е активирало свачище, поради което е преустановено движението на влакове в отсечката. По последна информация е наводнено и междугарието Велино – Плиска. Тези обстоятелства наложиха отмяната на сутрешния влак от Русе до Варна. Отменен е и влакът, движещ се по маршрут Каспичан – Силистра. Своевременно е създадена организация за превозването на над 280 пътника с автобуси в проблемните участъци.
От 21:00 ч. снощи поради свличане на скална маса върху железния път в участъка Калофер – Тъжа е преустановено движението на влакове. По тази причина бързият влак от Бургас за София тази сутрин беше отклонен след Зимница през маршрута Пловдив – Септември – София. Нощният влак от София за Варна през Карлово беше отклонен след Карлово през маршрута Пловдив – Стара Загора – Зимница. Нощният влак от София за Варна през Карлово беше отклонен след Зимница през маршрута Стара Загора – Пловдив – Септември – София. В 09:50 ч. тази сутрин движението в участъка Калофер – Тъжа е възстановено, като влаковете преминават тази отсечка с 25 км/ч.
Все още не е възможно движението на влакове в участъка Дряново – Царева ливада, където железопътната линия е затрупана от паднала скална маса. БДЖ ЕАД ежедневно осигуряват превоза на пътници през този проблемен участък с автобуси.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).