Пожарната: Тестът на системата BG-Alert е успешен

Автор: ИА Фокус
Коментари (7)
19:02 / 17.10.2024
1458
Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване от БТА във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран "самолетен режим“; устройството да се намира в територия с налично покритие от мрежата на използвания мобилен оператор; устройството да бъде с активиран тестови канал.

В отговор на въпрос при днешния тест колко души са получили известие от системата и колко не са от ГДПБЗН посочиха, че технологията Cell Broadcast за разпространение на съобщения от системата BG-Alert работи еднопосочно и няма обратна връзка до колко устройства и потребители е достигнало.

От главната дирекция отбелязаха още, че тестовете се провеждат по план-график, който се утвърждава от главния секретар на Министерството на вътрешните работи.

Виж коментарите (7)

Още по темата (31):
16.10.2024 Аларма ще разтресе цяла България утре
14.10.2024 Внимание - дано няма стресирани заради BG-ALERT тези дни!
29.11.2023 Тестваха BG-ALERT
29.11.2023 Днес е националният тест на BG-ALERT, по-старите телефони няма да получат
нищо
23.11.2023 Тестваха BG-ALERT в Пловдив
23.11.2023 Между 12:00 и 12:30 ч. днес ще чуете и видите съобщение на телефоните си
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
"Спартан" докара от Германия тежко болно дете
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).