ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Правителствената Комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи ще заседава извънредно в четвъртък
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 08.06.2005Коментари (0)1933
От кметовете на пострадалите общини се очаква своевременна информация, необходима за взимането на спешни мерки. Министър Филиз Хюсменова свиква в четвъртък, 9 юни, от 14.00 ч. извънредно заседание на правителствената Комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Тя очаква от кметовете на пострадалите от поройните дъждове общини да изпратят спешно необходимата информация, за да се вземат своевременни решения.
В засегнатите, вследствие на падналите обилни валежи, райони са приведени плановете за действие при бедствия, аварии и катастрофи – част “НАВОДНЕНИЯ”. По местата работят оперативни групи от ПОбщКЗНБАК както и специализирани формирования на ДА "Гражданска защита", МВР, “ВиК”, “Напоителни системи, “БКС”, “Електроразпределение” и др.
От 03:00 ч. на 08.06.2005 г., с решение на кмета на община Мездра, в района е обявено бедствено положение. Водата от р. Искър е заляла градския стадион, наводнени са 3 жилищни и индустриалния квартал на града. Към настоящия момент е отчетено спадане нивото на реката с около 40-50 см. В с. Ребърково са залети дворове, приземни етажи и мазета на около 30 къщи. Живущите в тях са изведени в по-високи части на селото, а електрическото захранване е изключено. В Роман, на брега на р. Искър в района между бента на ВЕЦ и моста, е изградена временна дига с дължина около 300 метра, като продължава укрепването й поради високите води на реката. Към 15:00 ч. на 07.06.2005 г. в Криводол е залята временната връзка, свързваща двете части на града. За възстановяване на движението е отворен недовършения мост. Към 08:00 ч. на 08.06.2005 г. нивото на реката е спаднало и движението по временната връзка е възстановено. В общините Мездра и Роман са назначени комисии за извършване на оглед в засегнатите райони и оценка на причинените щети. В област Враца е организирано целодневно наблюдение на язовирите за състоянието на водното ниво в тях.
Нивото на р. Огоста е повишено с около 50 см. Организирано е постоянно наблюдение на реката, протичаща през общините Хайредин, Козлодуй и Мизия.
След падналите поройни дъждове в Априлци, в района на квартал “Видима”, е започнал ерозионен процес и образуване на свлачище. Ограничен е достъпът на населението до махала "Габровница" и до високопланинското пасище “Полянище”.
Продължава обявеното бедствено положение в цялата община Своге. Отнесен е мостът между селата Реброво – Луково, в близост до ж.п. спирката на с. Луково.
Аварийни екипи от “Електроразпределение” и НЕК работят по възстановяване на електрозахранването на психиатричната болница в гр. Нови Искър. Създадена е организация, спасителни екипи от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" - област София да превозват работния персонал на болницата, както и за осигуряването на газ, свещи, храна и санитарни материали.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Антикорупционната комисия разследва схема за рекорден заем от ББР
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: