Правителството отпусна допълнително 3,5 млн.лв. за пътя Смолян-Девин-Кричим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:07 / 03.10.2012
1501
На днешното заседание правителството отпусна допълнително 13.5 млн.лв. за финансиране на инфруструктурни обекти в страната. 

3,5 млн.лв. от тях са за Път III-868 Смолян-Девин-Кричим за отстраняването на забележките за пускането му в експлоатация и осигуряването на безопасно движение в пътния участък. 

Другите 10 млн. лева са за ремонтни дейности на Път І-2 Русе - Шумен. Необходимите средства за целия първокласен участък от пътя са в размер на около 55 млн. лева, но предвид, че до края на 2012 г. реално могат да бъдат разплатени дейности на стойност 10 млн. лв., в бюджета за 2013 г. ще е необходимо да бъде предвидено финансиране за довършването на цялото трасе. Пътят Русе - Шумен е основна транспортна връзка в Североизточна България. Към настоящия момент поради основния ремонт, който се изпълнява на пътя Силистра-Шумен, той е предпочитаният маршрут от пристанище Варна до "Дунав мост".

Пътят създава условия за развитие на транспортоемки производствени дейности по оста "Русе - Шумен - Варна", на нови индустриални и бизнес зони и за разширяване на съществуващите. Достъпът до воден транспорт допълнително ще засили чуждия инвеститорски интерес към тази част на страната.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).