Правителството смята, че ръстът на доходите ще изпревари инфлацията

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:12 / 02.11.2023
1625
Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на финансите Асен Василев обсъдиха с ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" подготовката на рамката на държавния бюджет за 2024 година и политиката на правителството по доходите. В хода на срещата Министерството на финансите пое ангажимент да предостави на синдикатите подробни анализи, въз основа на които социалните партньори да изработят своите становища по темата.

По отношение на макрорамката министър Василев посочи, че правителството възнамерява да се придържа към дефицит под 3%. Продължават активно разговорите с отделните министерства по отношение на разходната част на бюджета, като постигането на конкретни резултати ще бъде ключово при определянето на финансиране.

Ръстът на доходите ще изпревари инфлацията. Към настоящия момент се разработва политиката по доходите в публичния сектор, така че тя да се реализира на база на реални измерители и да се преодолеят дисбалансите. "Изчисленията се правят внимателно. Бюджетът трябва да е устойчив – при това условие може да има ръст на доходите всяка година. Високи доходи и образование е нашата цел“, заяви премиерът акад. Николай Денков. По думите му принципът на "евтината работна ръка“, следван години наред, не работи за развитието на икономиката и не мотивира хората.

Като важни предпоставки за икономическо развитие министър-председателят изтъкна още необходимостта от политическа стабилност в страната, привличане на сериозни инвестиции, нетърпимост към корупцията и съдебна реформа. Премиерът акад. Денков беше категоричен, че правителството ще предложи разходване на публичните средства по възможно най-ефективния начин.

Виж коментарите (0)

Още по темата (471):
02.10.2024 Как действат лицата, които се опитват да измамят НОИ за обезщетения?
01.10.2024 И след служебното преизчисляване – над 103 хил. пенсионери не получиха увеличение 
30.09.2024 Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прослужено време" към заплатата
30.09.2024 Отчетоха много малко приходи от данъци
29.09.2024 НОИ с подробна статистика за пенсиите у нас
27.09.2024 Ощетиха хиляди пенсионери?
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа на прохода Петрохан
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Камера засне как Брендо пристига с 10 души въоръжена охрана в ден...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, след която ще тряб...
Ахмед Доган пристигна на протеста срещу ареста на Джейхан Ибрямов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).