Празник е, черпят мъжете с тези имена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:42 / 21.06.2024
3678
На 21-ви юни православната църква почита имения ден на всички, които носят имената Ясен, Явор, както и Юли, Юлиан, Юлиян, Юлиан. Този ден е особено важен, тъй като съчетава честването на две значими събития и личности в християнската традиция.

Явор е славянско име, произлизащо от дървото явор, което символизира дълголетие и стабилност. Мъжете, носещи името Явор, се отличават със силна емоционална енергия и независимост. Те са хора, които не се страхуват от самотата и намират сила в своето вътрешно спокойствие.

Ясен е име, което произлиза от името Асен и също така е свързано с дървото ясен. Дървото ясен е символ на красота, дълголетие и физическа издръжливост. Хората с това име обикновено са здрави и красиви, притежаващи голяма вътрешна сила и устойчивост.

На 21-ви юни почитаме и паметта на Св. мъченик Юлиан Тарсийски. Роден в Киликия, Мала Азия, Св. Юлиан е израснал в християнско семейство, възпитан да обича Господ и Неговия закон. По време на управлението на император Диоклетиан, известен с гоненията си срещу християните, Юлиан бил подложен на жестоки мъчения заради своята вяра. 

Въпреки всички изтезания, той никога не се отрекъл от Христос и приел мъченическа смърт с достойнство. Тялото му е изхвърлено в морето, но по-късно е намерено и погребано с християнски почести. Празникът е различен от този на 16 юли, когато почитаме паметта на св. мъченица Юлия девица.

На 21-ви юни честитим именния ден на всички, които носят имената Явор, Ясен, Юли, Юлиан и Юлиян. Нека техният празник бъде изпълнен с много здраве, щастие и успехи. Пожелаваме им дълголетие, сила и увереност да се справят с всички предизвикателства, които животът им поднася.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).