Предлагат КАТ да разчиства пътя пред линейките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:20 / 16.03.2007
2012
Линейките трябва да имат свободни коридори за преминаване при извозване на тежко пострадали, заяви пред Дарик директорът на Центъра за спешна помощ в Пловдив д-р Иван Стойнов.

Спасяването на пациенти в критично състояние зависи от бързото придвижване до болницата, но практиката показва, че има злонамерени водачи, които не дават път и се състезават с линейките.

При тежки катастрофи диспечерите на Спешна помощ да информират КАТ и най-близката патрулна кола да осигурява коридор пред линейките до пристигане на мястото на инцидента. Сигналът да постъпва и при операторите на общинска фирма "Сигма", която поддържа светофарните уредби в Пловдив, за да се подсигури "зелена вълна" по най-натоварените кръстовища. Хулиганското поведение на участници в движението, които умишлено създават затруднения на линейките при извозването на пациенти в рисково състояние, да се наказва най-строго от закона, предлага още д-р Стойнов. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лена Бориславова: Това не е нормално!
Цирк в парламента: Депутатите останаха на тъмно и запяха национал...
Брокери разкриха къде са най-търсените къщи в момента
Хаос в Народното събрание
Как в Радио "Фокус" звучат AI новини?
За първи път в историята българка покори хималайски гигант


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).