ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Предлагат да се ограничи водното съдържание в бялото саламурено сирене | ||||||
| ||||||
Участниците в срещата обсъдиха постъпили становища по предложеното изменение на Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, свързани с максималното водно съдържание в бялото саламуреното сирене. За да се защитят интересите на потребителите, които закупуват такъв продукт, МЗХ предлага да се въведе горна граница за водно съдържание, която да не превишава 65 на сто. Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов заяви, че всички участници в агрохранителната верига трябва да се стремят към най-важната цел, а именно защита на интересите на потребителите, включително - добри практики за лоялна търговия с храни. Участниците в заседанието бяха запознати и с актуалното състояние на процедурата за вписване в регистрите на производителите на Защитено наименование за произход (ЗНП) "Българско кисело мляко" и ЗНП "Българско бяло саламурено сирене". Досега в регистъра на ЗНП "Българско кисело мляко" са вписани общо 32 производители, а в регистъра на ЗНП "Българско бяло саламурено сирене" са общо 26. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Пенсиите се увеличават от 1 юли
20:50 / 11.02.2025
Каква трябва да е температурата в стаята, в която спим?
09:43 / 11.02.2025
България в ледена хватка след 12 часа
17:40 / 11.02.2025
Родена е в Пловдив, днес става на 29, но тепърва ще се говори за нея
08:46 / 11.02.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета