Тапите, фолиото и специалните телчета, които държат капачките на място, се правели в домашни фабрики с евтини и широкоразпространени машини.
Най-лесното според производителите била направата на самата течност. Тя се получава от чиста вода, винена есенция и машина за газиране.
"Най-хубавото при тази измама е, че любителите на чашката няма да се натровят или да посрещнат Васильов ден с главоболие. Течността е абсолютно безвредна", категорични са запознати.
Хора от бранша разказаха, че в последните години шампанското не се фалшифицирало у нас, тъй като се пиело предимно на Нова година и хората предпочитали евтини български марки, който вървели за 3-4 лева шишето.
"През последните две години много младежи с възможности започнаха да се правят на важни и да си поръчват скъпо шампанско. Ами като са толкова отворени да дават 200 лева за бутилка в заведението, а не да си купят истинско българско шампанско, ще пият менте", коментираха с насмешка фалшификатори на алкохол. Те очакват да реализират прилични печалби преди Нова година, тъй като бутилка от пенливата течност им излизала не повече от 5 лева, а после я продавали на десетократно по-висока цена.
Източник: в. "Монитор"
Още по темата (197): | |