Предприемач: Да купиш имот на зелено е най-сложната сделка в търговския свят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:23 / 03.09.2024
11426
Пловдив е притегателен център за пазара на имоти.  В последните години нашите съграждани, които живеят в Турция, показват интерес към града и освен в Кърджали те започнаха да купуват имоти в Пловдив. Той след София е може би най-балансирано развиващият се икономически център и по отношение на жилищния и имотния пазар на логистични и индустриални площи.  

Това каза експертът по недвижими имоти и предприемач Добромир Ганев в интервю за вестник "Телеграф".

"Основните икономически центрове са притегателни за хора от по-малките и по-зле развити икономически райони."

"Причина за много активния пазар е очакваното приемане на България в еврозоната, в шенгенското пространство, в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Много хора разчитат, че след приемането може би не веднага, но дългосрочно погледнато, България още повече ще подобрява своите икономически резултати. Това ще се отрази с покачване на цените.

"Друга  важна причина през последната година, година и нещо е, че много българи по обективни причини започнаха да поглеждат към завръщане в България. Хора, които са работили през последните 30-35 години в чужбина, сега започват да се връщат, за да прекарат годините след пенсиониране в страната. Някои от тях авансово влагат спестяванията си в собственост. Те са една нова доста атрактивна група купувачи през последните две-три години. Много са факторите, които обуславят активността на пазара и увеличаването на обема от сделки в основните центрове в страната. Очакванията са за подобно представяне до края на годината". 

"Единственият град от големите, който понижава дела на новото строителство в общия дял на предлагането, е София. Във Варна, в Бургас, в Пловдив особено този дял се покачва значително. В Пловдив например се покачва два пъти.  Два пъти по-голям е делът на започнатото ново строителство в общия обем от сделки, които се случват в същия период от време."

"Затова мога да дам съвет – когато имате желание да разберете къде желаете да закупите имот, кой е най-добрият район, подходящ за вас, се обърнете към специализирани компании, консултанти на пазара на този вид услуги, за да разберете повече за съответните райони и кои са най-подходящи според вашите доходи. Няма нищо лошо, ако в момента имате едни доходи, да купите в  по-страничен район, а след няколко години, когато увеличите своите доходи, да продадете това жилище и да закупите друго в по-добър район. 

"Това е тенденция, която се развива в последните години в България. По-старите поколения са свикнали да живеят в едно жилище постоянно. Докато младите логично считат, че всеки етап от живота си могат да прекарат в различни имоти, в различни райони, по-добри комплекси, по-добри сгради.  Това разбиране също определя пазара. "

"Да купиш имот на зелено е най-сложната сделка в търговския свят. Особено като се има предвид, че едната страна е корпорация, компания, а другата е физическо лице или семейство. Хората трябва да знаят, че покупката на имот на зелено трябва да се контролира, за да се ограничат рисковете, свързани с правната и с финансовата част, с подписването на различни клаузи, понякога и неравноправни."

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).