ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Представители на животновъдния бранш: Да се изравнят ставките на местните и специализираните породи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 06.11.2023Коментари (0)1672
©
 



Да се изравнят ставките за обвързаното с производството подпомагане на говеда, овце и кози от местни български породи, включени в развъдни програми, с тези на специализираните млечни и месодайни породи. Това е едно от исканията на 21 животновъдни организации относно промените в Стратегическия план 2023-2027 г.

Питаме ви: Нужен ли е годишен отчет към НСИ за получаването на субсидии?

 

Други две техни искания са свързани с предложения, обсъдени на заседание на Комитета по наблюдение на Стратегическия план на 18 септември, а именно:

•    Изравняване на ставките за обвързаното с производството подпомагане на говеда и биволи, участващи в развъдни програми, за периода 2023-2027 г. с изплащаните ставки в периода 2017-2022 г. на говеда и биволи под селекционен контрол; 

•    Възстановяване на първоначално взетото решение от Комитета за наблюдение на Стратегическия план за отпадане на модуларната ставка в говедовъдството. 

В писмо до премиера Николай Денков, земеделския министър Кирил Вътев и неговия зам.-министър Таня Георгиева, подписалите се представители на животновъдния сектор призовават председателя и секретариата на Комитета по наблюдение да изпълнят решенията, взети на 18 септември, и да проведат процедура за неприсъствено вземане на решение за по-горе споменатите три искания.

Асоциациите, подписали писмото, са: Обединени български животновъди (Бойко Синапов); Развъдна асоциация на българските породи говеда – Родопско късорого, Българско родопско, Искърско (Иван Механджийски); Асоциация на биволовъдите в България (Мария Степанчева); Съюз на животновъдите в България (Пенка Христова); Развъдна асоциация на местни породи овце (Павел Петров); Организация на развъдчиците на автохтонни породи овце в България (Румен Стоянов); Организация за развъждане на цигайски, романовски и месни породи овце в България (Иван Цочев); Асоциация за развъждане на Плевенска черноглава овца (Бранимир Боянов); Асоциация за развъждане на Старозагорска порода овце в България (Георги Калайджиев); Асоциация за развъждане на тънкорунни овце в България (Драгни Драгнев); Развъдна асоциация на аборигенни породи овце от Западна България (Цветомир Христов); Асоциация за развъждане на Среднородопска, Каракачанска и Родопски цигайски овце (Цонка Оджакова); Асоциация за развъждане на Брезнишка овца (Николай Кръстанов); Асоциация за развъждане на Котленска порода овце (Ивайло Караджов); Асоциация на овцевъдите в България – Балкан (Андрей Мирчев); Развъдна организация за автохтонни породи овце в България (Дарина Шишкова); Сдружение за отглеждане и развъждане на Маришките овце (Дойчо Димов); 18. Асоциация за автохтонни породи кози в България (Сидер Седефчев); Асоциация за защита на редки автохтонни породи – Калоферска дългокосместа коза (Тодор Диклиев); Асоциация за опазване и развъждане на местна дългокосместа коза (Тодор Георгиев); и Национален говедовъден съюз (Димитър Зоров). 

 

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg 



 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Електронно таксуване в градския транспорт
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: