Премиерът: Криза в Европа няма да има, ако всички затегнат коланите като нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
13:55 / 08.07.2012
2818
Ако всички страни спазват критериите за бюджетен дефицит, както прави България, и няма ръст на инфлацията, криза в Европа няма да има. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща на високо равнище в Хърватия. Той посочи, че страната ни е постигнала под 2% дефицит, но това е станало при редица ограничения, при замразени в продължение на три години пенсии и заплати, в условията на криза. 

"Българите изстрадаха. Това не е популярна политическа мярка, но сега само България, Дания и Швеция изпълняват изискването за бюджетния дефицит", посочи Борисов един от необходимите критерии за стабилност.

По думите му етническата толерантност, финансовата дисциплина, инфраструктурата и борбата с организираната престъпност и корупцията са пътят за Балканите към поне на средно ниво в Европа. Според премиера трябва да се вложат средства за подобряване на транспортната инфраструктура в региона, като държавите се възползват от еврофондовете. 

"Европа ни е като еталон, искаме да сме там, да ни приемат, но и да сме пример за подражание и да показваме, че сме равностойни на другите държави", коментира Борисов.

Той представи пред участниците във форума и ускореното с няколко пъти усвояване на евросредства у нас и припомни, че само преди дни сме получили положителна оценка от еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан за реализацията на проекти в страната.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).