Премиерът: Няма да вляза в коалиция с БСП и ДПС, това ще е смъртта на ГЕРБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:57 / 24.12.2012
2582
ГЕРБ няма да влиза в коалиция нито с ДПС, нито с БСП. "Те са всеядни партии, който се е допрял до тях, отива в историята.", каза Бойко Той заяви, че Костов работи за връщането на тези две партии на власт. В предаването "Всяка неделя" премиерът даде характеристика на някои опозиционни лидери. За Бойко Борисов Доган е най-добрият български политик. Но след тази оценка премиерът изстреля почти от упор: "Не може да правим коалиция с него, това ще е смъртта на ГЕРБ". Той припомни до какво е довело Станишев правителството на националното спасение с мандата на Доган - размила се е отговорността. "Няма да вляза в ондурма с ДСП и в коалиция с БСП, те са всеядни партии. Който се е допрял до тях заминава в историята", категоричен бе Борисов.

Премиерът направи комплимент и на лидерката на партия "България на гражданите". "Кунева е европейски човек, професионалист. Може много да помогне на България", посочи той. Но не се поколеба да каже, че главата ще и изядат кръговете, които стоят зад нея. Той пряко визира Даниел Вълчев, който осем години е бил вицепремиер и се нарича ново лице на България. "Ние сме на три години и вече сме остарели. Малко кумува срама...", разгорещи се Борисов.

Борисов засвидетелства уважение към Симеон Сакскобурготски. Но според него царят е допуснал груба грешка, като е послушал известен адвокатски кръг. "Историята не може да му го прости", каза Борисов и припомни, колко много хора са му вярвали.

Министър председателя бе категоричен, че не той, а Костов е ликвидирал СДС. "Костов ръководеше и ДСБ и СДС. Той е голяма класа", изчетка синия лидер Борисов. Но после хвърли и бомбата: "Костов иска да върне БСП и ДПС на власт. Това му е целта.". Според него с двата си процента Иван Костов разединява дясното не от сега. Той цитира статия на вестник "Работническо дело" от преди години, в която синият лидер разсъждава как да оцелее БКП, след като в България се появят други партии и движения.

Източник: Блиц


Виж коментарите (1)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Национални новини:
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Отиде си голям български художник
Чуждестранен инвеститор се изтегля от България, стотици остават б...
Мирослав Ненков: На 27 октомври искам да видя как лъвовете излиза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).