Преразпределят над 170 млн. лева за инвестиции по ПРСР 2014-2020 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 31.05.2024
235


Проекти за инвестиции за повече от 170 млн. лева ще бъдат реализирани след преразпределяне на средствата по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.) 

Четете още: Правителството одобри последните промени по ПРСР 2014 - 2020 г.



Това е предвидено в 17-тото изменение на Програмата, което е изпратено  за одобрение от Европейската комисия, след решение от последното заседание на  Министерския съвет. 

Близо 88 млн. лева публични средства ще се пренасочат към бюджета на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. От тях с 50 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът на проведения през 2021 г. прием. Така ще се осигури възможност за сключване на договори с още над 200 кандидати, за които не е бил наличен финансов ресурс.  С останалата част от предложените за прехвърляне средствата, заедно с наличния свободен ресурс по подмярката, ще бъде стартиран целеви прием за инвестиции, свързани с повишаване на ефективността при потреблението на вода в селското стопанство, съобщават от пресофиса на аграрното министерство. 

Преразпределят се и 35 млн. лева към подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Заедно с наличните свободни средства по подмярката, ще бъде направен прием за проектни предложения за инвестиции и дейности, осигуряващи опазване на околната среда (включително ВЕИ).

Част от средствата ще бъдат насочени към подмярка, свързана с инвестиции в общините. Очаква се над 56 млн. лева да бъдат прехвърлени към бюджета на подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Това ще позволи да бъдат одобрени проекти за общинска инфраструктура, с изключение на водоснабдителна такава, като предложенията са подадени в рамките на проведените през 2022 г. процедури за прием.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg 



 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обрат с полуразложения труп в Пловдивско, арестуваха съпруга!
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).