През уикенда южен вятър превръща октомври в август

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:24 / 17.10.2023
7855
До края на седмицата ще бъде доста динамично, с южен вятър ще се затопля. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб, в петък северно от планините - умерен, с южна компонента.

Дневните температури в петък и събота ще достигат 25°-30°, през втория ден в отделни райони северно от планините и в Източна България - и по-високи. Ще се повишат и сутрешните температури, в районите с южен вятър ще надхвърлят 15°. По-ниски, до около 20°, ще остават дневните температури в котловините в Югозападна България, в крайните северозападни райони и западната част на Горнотракийската низина.

Към края на деня в събота от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и на места в крайните западни райони ще има валежи от дъжд. В неделя и в понеделник вероятността за валежи и в останалата част от страната се повишава. Вятърът за кратко ще бъде от запад. Температурите ще се понижават, но все още ще са над климатичните норми. Във вторник вероятността за валежи намалява. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде разкъсана, съобщиха от НИМХ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).