ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
През юни в България ще заработи космически център за ранно предупреждение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:07 / 24.01.2007Коментари (2)1925
В ход е реализацията на проект за изграждане на космически център за ранно предупреждение за възникнали бедствия и аварии, съобщи вицепремиерът Емел Етем. Той ще бъде разположен в сградата на дирекция „Гражданска защита” в София и трябва да влезе в експлоатация през юни тази година.

Центърът ще дава информация за евентуално възникнали бедствия, аварии, химически и радиационни замърсявания. От него ще се следят 15 вида събития, а от събраната информация ще се правят прогнози за възникването на евентуални природни бедствия и вземането на своевременни мерки за предотвратяване или намаляване на евентуални щети, обясни министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Ще има възможност също така да се следят възникнали пожари, особено в труднодостъпните места, което ще позволи по-ефективна работа по тяхното потушаване. Особено необходима е информацията от космоса за земеделието, за да може да се прогнозират опасностите за полските култури, подчерта г-жа Етем.

Днес тя откри 2,8-километрова корекция на минаващата през с. Сваленик, Старозагорска област, река Мали Лом. Реката вече не представлява такава опасност за жителите на селото както допреди няколко месеца, защото тече в почистено и коригирано корито, каза вицепремиерът. Със средства от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Министерския съвет е извършено почистване на коритото на реката, като равнището му е смъкнато с метър и са изградени защитни диги, които да предпазват селото от евентуално прииждане на реката.

Кметове от страната продължават да изказват признателност за личната ангажираност на вицепремиера Етем за преодоляването на последствията от наводненията от 2005 г. и 2006 г. Кметът на община Попово д-р Веселинов заявява в писмо до г-жа Етем, че без навременната намеса на структурите на министерството тази задача би била неизпълнима. Благодарност за отпуснатите средства за възстановяване и укрепване на дигата на р. Струма изказа с писмо и кметът на с. Трилистник, обл. Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.01.2007 г.
0
 
 
Карай бе! В тоя сайт никой не знае какво пише в новините защото се използва само copy и paste. Е доста им куца географията. Общо взето всичко е под всякаква критика.
Aнонимен
на 24.01.2007 г.
0
 
 
Странна новина! Сваленик е на най-малко 250 км. от Старозагорска област, при това в съседна на Попово община. Да не говорим, че Малки Лом се влива в Бели Лом и от там в Дунав.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: