Президентът: Ако принадлежа към партия, това е партията на добрите хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:37 / 18.08.2013
1582
В моята позиция няма преднамереност, а има добронамереност. Това каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Неделя 150" на БНР.

"Всяко едно вето, което съм налагал има своето основание и аргументи. Какви бяха тези излияния, че президенти досега не са налагали вето. Президентът може, длъжен е и трябва, когато може да бъде полезен на нацията и на управляващите. Не ми става ясно елементарното действие на председателя на НС. Той назначи заседанието не веднага, а към 30 август. Кое е вярното, че покрай ветото ще се срине цялата държава и икономика, ако това е вярно, защо председателят на Народното събрание сложи заседанието на 30 август?", каза Плевнелиев.

По думите му, когато се покажат цифрите и аргументи, може да се спечели доверието на гражданите.

"Вярвам, че със своите действия, и като министър съм могъл да бъда полезен на нацията. Българите трябва да знаят, че ако принадлежа към една партия, това е партията на добрите хора", посочи президентът.

Според него трябва да се следва логиката всяко министерство да знае колко пари ще получи и бюджета да е разпределен по пера.

"Трябва да си дадем сметка, че 2009 година икономиката на държавата падна с над 5%, от тази гледна точка е трудно да се прогнозира точно. Днес ние знаем много повече за икономическата криза. Притеснението е, че Европа излиза от кризата, а България влиза. Решението е пълна мобилизация. Трябва всеки ден да се надгражда и да се работи за ефективност и резултати", обясни Плевнелиев.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Брутална катастрофа на столичен булевард, шофьорът лежи на пътя
Хампарцумян: Политическият дебат в България е на примитивното нив...
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив
Заснеха торнадо по Черноморието
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).