Президентът Георги Първанов изпрати поздравление до папа Бенедикт ХVІ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:02 / 20.04.2005
1398
Президентът Георги Първанов изпрати поздравление до Йозеф Рацингер – Бенедикт XVI, избран снощи за глава на Римокатолическата църква, съобщи прессекретариатът на Президенството.
Вие започвате Вашия понтификат в началото на третото хилядолетие от раждането на Христа, във време, заредено с много нови предизвикателства пред човечеството, се казва в поздравленето. Процесите на глобализация в света, разрастването на организирания международен тероризъм, нарушаването на екологичното равновесие на планетата и други проблеми поставят държавници и политици, духовници и общественици, цялата човешка общност в положение без отлагане ефективно да преодолеят трудностите и да намерят верния път към предстоящето. Убеден съм, че начело с Вас Светият престол, като уважавана в целия свят институция, заедно с представителите на останалите вероизповедания ще продължи да заема изключително важно място както в решаването на тези проблеми, така и за единението на народите в борбата им за мир, благоденствие и справедливост в бъдещото развитие на нашата цивилизация, пише българският държавен глава. В края на приветствието си президентът Първанов пожелава на новия глава на Римокатолическата църква "здраве, сили и енергия, за да могат Вашето достолепие и мъдрост да озаряват и съпътстват хората в забързания и тревожен свят."

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).